Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Novak Đoković počistio Romana Safjulina u Monte Karlu

Đoković je Safjulina pobijedio sa 6:1, 6:2 za svega sat i deset minuta igre u meču koji je počeo furiozno sa dva brejka i vođstvom od 4:0.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, lako i ubjedljivo, pobijedio je u drugom kolu Rusa Romana Safjulina i pokazao da se nalazi u znatno boljoj formi nego što je to bilo na prethodnim turnirima.

Đoković je Safjulina pobijedio sa 6:1, 6:2 za svega sat i deset minuta igre u meču koji je počeo furiozno sa dva brejka i vođstvom od 4:0.

Prvi gem ruski teniser je osvojio tek na svom trećem servisu. Novak je imao 10 od 11 osvojenih poena na drugi servis rivala i brejk šansu. Nije je iskoristio, Rus je uzeo dva poena zaredom baš na svoj drugi servis i stigao do gema – 4:1. Đoković je u tom petom gemu propustio tri brejk prilike.

U narednoj rundi igraće protiv boljeg iz duela Artur Fils – Lorenco Muzeti

Miomir Kecmanović ostvario je prvu pobjedu u karijeri u Monte Karlu. Savladao je Matea Beretinija sa 6:3, 6:1. Naredni rival Kecmanovića biće Grigor Dimitrov koji igra u odličnoj formi ove godine i trenutno je na devetom mjesti ATP liste.

Na terenu su skoro dva i po sata ostali deseti nosilac Poljak Hzbert Hurkač i Britanac Džek Drejper, a poljski teniser je u dramatičnom meču pobijedio sa 2:1 u setovima – 6:4, 3:6, 7:6 (2).
Australijanac Aleks de Minor (11 nosilac) eliminisao je veterana Švajcarca Stana Vavrinku sa ubjedljivih 6:3, 6:0. Nekadašnji Grend slem šampion, Vavrinka, u Monte Karlo je došao sa vajld kartom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve