Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

NBA: Majami nastavlja da piše istoriju, Niksi pali na Floridi

Košarkaši Majami Hita uspjeli su da savladaju Njujork Nikse 96:92 i sa 4:2 u seriji da prođu finale

Košarkaši Majami Hita uspjeli su da savladaju Njujork Nikse 96:92 i sa 4:2 u seriji da prođu finale.

Izgleda gotovo nevjerovatno, kada se sjetimo da je Majami prvo izgubio od Atlante u plej inu, a onda uz dosta muka savladao Čikago Bulse našega Nikole Vučevića kako bi ozbebijedili učešće u doigravanju sa osme pozicije.

A onda je krenula sasvim druga košarka. Prvo su pali Milvoki Baksi, po mnogima favoriti za titulu NBA lige, a sada u polufinalu u jednom derbiju iz 90-ih godina zaustavljeni su Njujork Niksi.

Šesta utakmica je i sama odisala vajbom upravo 90-ih godina, a Hit je slavio prije svega timskom košarkom.

Prva zvijezda tima Džimi Batler je bio po brojkama najuspješniji sa 24 poena, ali od toga je 10 došlo sa linije slobodnih bacanja, dok se iz igre mučio sa šutem (7/22).

Dobru rolu odigrao je Bem Adebajo sa 23 poena, a onda i Maks Štrus sa 14, odnosno Kajl Lauri sa 11 poena.

Interesantno je kako je Spolstra postavio odbranu u ovom meču.

Džejlen Brunson je konstantno “terorisao” svoje čuvare, pa je taktika Majamija bila da se on maksimalno razigra, ali zato ni jedan drugi igrač nije smio da uđe u ritam.

Takva postava u odbrani se i isplatila, pa je Brunson dao 41 poen, pucao odličnih 14/22 iz igre, ali ostatak Niksa je bio timski sveden na svega 38 odsto, od čega 10/35 za tri poena.

Džulijus Rendl je dao 15 poena, ali katastrofalnih 3/14 iz igre, Ar Džej Beret je dao 11 poena sa svega jednim pogođenim šutem iz deset pokušaja.

Majami sada čega boljeg iz duela Bostona i Filadelfije, gdje je 3:3 u seriji i pobjednika odlučuje majstorica koja se igra u nedjelju u Bostonu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve