Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nadal: Izgubio sam najvažniji meč u godini

Kralj šljake izgubio je sa 3-1 u setovima i ostao bez šanse da osvoji 14. trofej u Parizu, a ujedno i rekordnu 21. Gren slem titulu

Španski teniser Rafael Nadal kaže da je protiv Novaka Đokovića pokušao da pruži maksimum, ali da nije imao svoj dan.

Kralj šljake izgubio je sa 3-1 u setovima i ostao bez šanse da osvoji 14. trofej u Parizu, a ujedno i rekordnu 21. Gren slem titulu.

– Ovo je sport. Nekada pobijedite, nekada izgubite. Dao sam sve što sam mogao. Vjerovatno nije bio moj najbolji dan. Kada igrate protiv rivala kao što je on, koji rano udara lopticu, teško je izbaciti ga iz položaja. Imao sam velike šanse, imao sam set loptu u trećem setu. Ali to je to. Poslije toga sam napravio duplu servis grešku, promašio volej u taj-brejku. Ali istina je da je bilo ludih poena. Dobra je bila borba, pokušao sam da pružim svoj maksimum, ali nije bio moj dan. Njemu svaka čast, rekao je Španac.

Nadal je sportski podnio tek treći neuspjeh na Rolan Garosu.

– Kada osvojite turnir 13 puta, onda porazi manje bole. Godine prolaze i ništa ne traje vječno. Svjestan sam činjenice da svake godine imam manje šanse. Nadam se da ću se sljedeće sezone vratiti i da ću imati priliku da osvojim trofej. Žao mi je što sam izgubio najvažniji meč u godini za mene, ali život ide dalje. Igrao sam protiv jednog od najboljih svih vremena, zaključio je Rafa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve