Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 300.000 gledalaca

Ceremonija otvaranja održaće se 26. jula na rijeci Seni i to će biti prvi put da će se otvaranje Igara održati van stadiona.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen rekao je danas da će oko 300.000 gledalaca moći da prisustvuje ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, što je otprilike upola manje od prvobitnog plana.

Ceremonija otvaranja održaće se 26. jula na rijeci Seni i to će biti prvi put da će se otvaranje Igara održati van stadiona.

Ceremoniju će obezbjeđivati desetine hiljada policajaca i vojnika.

Sportisti će prodefilovati srcem francuske prijestonice čamcima po Seni duž rute od šest kilometara. Gledaoci će biti raspoređeni duž rute, iza više bezbjednosnih kordona.

Govoreći za francuski kanal Francuska 2, Darmanen je rekao da će trenutni planovi omogućiti 100.000 gledalaca sa pogledom na obalu koji će platiti ulaznice i više od 220.000 gledalaca sa besplatnim ulaznicama na gornjim nasipima rijeke.

Organizatori su prvobitno procijenili da bi oko 600.000 gledalaca moglo da prisustvuje ceremoniji, ali Darmanen nije naveo razlog zbog kojeg je broj gledalaca sada smanjen.

Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je u decembru da bi ceremonija mogla da bude pomjerena na drugu lokaciju iz bezbjednosnih razloga ako Francuska ponovo bude na meti ekstremističkih napada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve