Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Motiv do neba Tuzane lansira ka Holandiji

Dečić je u Prištini poražen (2:1), ali je pokazao i igrom i odnosom da može da se suprostavi rivalu i da nije slučajno stigao do evropske scene, pa Tuzani ne žele tek tako da se oproste od borbe za drugo kolo

Dečić je ispisao istoriju u Prištini – Tuzani su minulog četvrtka na gostovanju Driti u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija odigrali prvu evropsku utakmicu.

Ipak, već u četvrtak pod Goricom Dečić ima priliku da ispiše novu stranicu istorije – da pobjedom protiv vicešampiona Kosova stigne do drugog kola novoformiranog takmičenja, čime bi zaista napravio veliki uspjeh. Dečić je u Prištini poražen (2:1), ali je pokazao i igrom i odnosom da može da se suprostavi rivalu i da nije slučajno stigao do evropske scene, pa Tuzani ne žele tek tako da se oproste od borbe za drugo kolo.

– Odigrali smo dobar meč. Nije bilo lako, poslije napornih priprema, a osim toga igrali smo protiv rivala koji ima dosta kvalitetnih i iskusnih igrača, ali smo pokazali da možemo da igramo sa njima. Opšti utisak je da imamo šansi za prolaz nakon te prve utakmice u Prištini – kristalno jasan bio je Anđelo Rudović, vezista Tuzana.

Sjajni ofanzivac, koji imao maestralne partije u dresu Dečića, u prvom meču u Prištini, imao je novu ulogu – umjesto na poziciji krila, povjerena mu je uloga na sredini terena, ali na mjestu zadnjeg veznog. Sjajni Ulcinjanin odgovorio je izazovu i pokazao koliko je bitan šraf za tim iz Tuzi.

-Tu sam da odigram sve što treba, sve za ekipu. Želimo da svi damo svoj doprinos da bi ekipa napravila što bolji rezultat. Nije bilo mnogo vremena između dva meča, ali spremni smo za revanš. Sada rivala još bolje poznajemo, znamo šta nas čeka i svjesni smo da moramo biti na najvećem nivou da bi napravili podvig. Drita je ozbiljna ekipa, sa odličnim pojedincima, biće veoma zanimljivo, ali sigurno da će naš motiv do neba biti presudan – objasnio je Rudović, koji se nada putu u Holandiji, gdje bi Dečić igrao protiv Fejnorda, a zanimljivo je da je Ulcinjanin bio član slavnog PSV-a.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve