Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Motiejunas: Šampion ABA lige i naredne sezone u Evroligi

On je posebno pohvalio Virtus i Monako

Izvršni direktor Evrolige Paulijus Motiejunas potvrdio je da šampion ABA lige ima zagarantovano učešće naredne sezone u tom elitnom takmičenju.

“Trenutni dogovor je da šampion Admiralbet ABA lige igra Evroligu i to se nije promijenilo”, rekao je Motiejunas u interevjuu za “Baket news”.

On se osvrnuo na mogućnost da Crvena zvezda i Partizan dobiju licencu za dugoročno mjesto u Evroligi.

“Zavisiće od drugih opcija koje budemo imali u Evropi i Evroligi, od osvajača Evrokupa i finaliste. Sješćemo i razgovaraćemo. Moramo da se fokusiramo na dva različita aspekta. Jedan su trenutni klubovi koji igraju, njihovi navijači i takmičenje u koje se pridružuju, ali drugi dio je da moramo da imamo održive klubove. Nemoguće je sve usrećiti i doživjeti sva najbolja mjesta gdje se igra košarka. A Beograd je jedno od najboljih mjesta, očigledno. Ali, moramo da imamo brojke iza sebe. I pogledajte sve ostale klubove i tržišta koja rastu”, rekao je izvršni direktor Evrolige.

On je posebno pohvalio Virtus i Monako.

“Pogledajte Virtus, koji takođe ima sjajne navijače i rezultate. Gledajte Monako. Imaju odlične rezultate. Ima mnogo timova za koje bih rekao da zaslužuju da budu u ligi. Ne možemo nikome da zatvorimo vrata. To je težak dio. Ne možete imati svakoga. Moramo da vidimo koje kriterijume stvaramo da bismo svima ostavili otvorena vrata”, istakao je Litvanac.

Mediji spekulišu da će Dubai već naredne sezone igrati Evroligu.

“Teško je odrediti vremenski okvir”, rekao je Motiejunas i dodao:

“To je novo tržište, razgovori su u toku. Idemo malim koracima naprijed. Ne znamo kada će doći do konačnog dogovora. Može da bude brzo, a može i sporo. U ovom trenutku šanse da tim iz Dubaija igra Evroligu naredne sezone su 50 odsto”, zaključio je Motiejunas.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve