Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Mladi fudbaler promijenio ime u Lionel Mesi i odmah pronašao klub

Norveške vlasti dozvolile su mu promjenu imena, a u izjavi za medije ovaj "novi Mesi" otkrio je da pokušava maksimalno da imitira argentinskog čarobnjaka

Norveški trećeligaš Junkeren u svoje redove je doveo igrača po imenu Lionel Mesi, a naravno, ne radi se o slavnom Argentincu.

Foto: Twitter

U pitanju je 16-godišnji dječak koji se nekada zvao Danijel Are Knutsen, ali koji je zbog ljubavi prema Argentincu odlučio da promijeni ime.

Norveške vlasti dozvolile su mu promjenu imena, a u izjavi za medije ovaj “novi Mesi” otkrio je da pokušava maksimalno da imitira argentinskog čarobnjaka.

“Svim silama se trudim da igram poput njega. Neke sličnosti su jasno vidljive, ali količina talenta kojom raspolažem vjerovatno nije tako velika. Oni koji me znaju od prije zovu me starim imenom, ali novi saigrači, a koje tek treba tek da upoznam, mogli bi me zvati Lionel ili Leo”, kaže norveški igrač.

Trener Junkerna izjavio je da ovaj mladi igrač neće biti odmah priključen prvom timu i da će u narednom periodu raditi i trenirati s juniorima.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve