Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Miodrag Radulović gledao neku drugu utakmicu

Ako je tako bilo bi dobro da nas Radulović pobliže upozna sa tim novim trendovima o kojima on zna nešto više.

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović dao je neke šokantne izjave nakon neuspjeha u Kaunasu protiv Litvanije.

Radulović kao da je gledao neku drugu utakmicu ili se po nekim njegovim rezonima igra i konačan rezultat vrijednuju po posebnim kriterijumima koji nijesu poznati široj javnosti.

Ako je tako bilo bi dobro da nas Radulović pobliže upozna sa tim novim trendovima o kojima on zna nešto više.

Šalu na stranu, umjesto da ponudi neopozivu ostavku zbog još jednog neuspjeha Radulović je nakon utakmice pričao bajke.

“Odigrali smo onako kako smo i najavili, da idemo na pobjedu. Od prvog minuta smo pokušali da se nametnemo protivniku. Međutim, protivnik je dobro odgovorio na tu našu ofanzivu, nismo uspjeli da uspostavimo protok lopte i iskreiramo puno šansi. Imao je Savićević jednu priliku u prvom poluvremenu, ali je to malo za ono što smo tražili.” rekao je selektor Miodrag Radulović.

Radulović smatra da su ključni momenti bili poništen gol Krstovića i nedostatak fokusa u posljednja dva minuta. Gol Krstovića nije poništen, već je postignut iz ofsajda, i VAR je već duže vrijeme realnost svjetskog, ali ne i crnogorskog fudbala, a kad će biti ne znamo…

“U drugom poluvremenu su izmjene uradile ono što smo od njih očekivale, međutim, dvije ključne stvari su se desile da mi večeras ne slavimo. To je VAR koji nas je presjekao nakon dobre igre, onda smo primili gol. Vratili smo se, preokrenuli, dijelilo nas je dva minuta od pobjede i tri boda, ne znam šta bi rekao. Ovo ne bi ispustila ni jedna ekipa, samo mi. Ovdje ne igra ulogu ni kvalitet, ni taktika, ni ništa. Jednostavno nismo takmičari.”

Pričati kako je gol poništen zbog VAR-a i kako je taj trenutak odlučio utaikmicu, presjekao ekipu, pa onda bi se svaki tim na svijetu po nekoliko desetina puta u jednoj sezoni presnjećivao tokom takmičenjima na domaćoj i međunarodnoj sceni. I na kraju vrlo mudar zaključak – nismo takmičari! Za šta se fudbal igra, za šta služe kvalifikacije nego za takmičenje?

Selektor je nakon priče o presnjećivanju nastavio da priča o onome što niko od nas nije vidio, a to da je Crna Gora nadigrala Litvaniju i zaslužila pobjedu.

“Teško mi je da govorim u ovom trenutku, jer za 90 minuta nadigraš protivnika, nažalost, veoma mi je žao što nismo sačuvali tri boda, to bi veoma podiglo ekipu. Moramo što prije ovo da zaboravimo, da se regenerišemo, da budemo u utakmici sa Bugarskom pravi.”

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za Crnu Goru su remjem u Kaunasu završene, za 72 sata nas čeka revijalna utakmica sa Bugarskom, koji se “mora” dobiti, a kad je Radulović u pitanju vidjeli smo da se ništa ne mora, pa ni podnijeti ostavka iz moralnih pobuda.

“Pokušaćemo da se odmorimo i oporavimo na pravi način. Vidi se da imamo potencijal. Vidi se da je ovoga puta proradio napad, nismo bili fokusirani u odbrani. Ovo više i nisu fudbalski momenti, kada je trebalo biti pametan, sačuvati mrežu još dva minuta, mi to bili nismo. Treba sada zaboraviti, da se pripremimo za Bugarsku, pa ćemo onda praviti detaljnije analize,” zaključio je selektor.

Vrijeme je za odlazak!

S.Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve