Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Miloš Teodosić “uručio” otkaz Dušku Ivanoviću

Janis Sferopulos će prvi put sjediti na klupi Crvene zvezde u prijateljskoj utakmici protiv FMP u meču u kojem mu je pobjeda unaprijed upisana.

Crnogorski stručnjak Duško Ivanović dobio je otkaz u Crvenoj zvezdi poslije sukoba sa najstarijim košarkašem crveno-bijelih Milošom Teodosićem.

Ivanović je poznat kao trener koji ne poznaje kompromise i od svojih košarkaša traži vojničku disciplinu u svakom trenutku i zbog toga je došao prvo u sukob sa dvojicom nekadašnjih reprezentativaca Srbije – Nemanja Bijelica je ivukao deblji kraj i dobio otkaz, ali nakon sukoba sa Teodosićem Neboša Čović je odlučio da stane na stranu plejmejkera.

Dušković je prije Ivanović mečeva u Evroligu u razgovoru Nebojši Čoviću saopštio “ili on ili ja”, ali je predsjednik kuba uspio nakratko da smiri strasti između njih dvojice.

Ipak, nakon dvostrukog poraza protekle nedjelje od Žalgirisa i Virtusa, rivala koji bi trebali da budu “boranija” za roster Crvene zvezde koja je projektovana za fajnal for  Čiović je odlučio da se zahvali Ivanoviću.

“KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da Duško Ivanović više nije prvi trener našeg seniorskog tima. Klub se ovom prilikom još jednom zahvaljuje Dušku Ivanoviću na svemu što smo zajedno učinili u prethodnom periodu, ogromnom radu i trudu koji je uložio, načinu na koji je predstavljao klub kao trener prvog tima i želi mu mnogo zdravlja i uspjeha u narednom periodu i na novom profesionalnom izazovu”, saopštila je Crvena zvezda.

Ivanovića će na klupi Crvene zvezde naslijedio je Janis Sferopulos koji je jutros predstavljen košarkašima i već je vodio prvi trening tima sa Malog Kalemegdana.
Prvi zadatak za Sferopulosa je prijateljska utakmica protiv FMP, u okviru takmičenja ABA lige, a potom ga čekaju dva vječita derbija u Evroligi i ABa ligi sa Partizanom.
Jedno je sigurnu, Sferopulos će se protiv FMP-a navijačima predstaviti pobjedom, pošto tim sa Železnika već 12 godina izigrava samo ugodnog sparing partnera Crvene zvezde.
Od kada je Nebojša Čović “napustio” FMP, tim iz Železnika nikad nije pobijedio Crvenu zvezdu i ima 36 poraza bez ozbiljnijeg otpora.
Crvena zvezda igra protiv Partizana u Evroligi u četvrtak od 18.30, a zatim slijedi i duel u ABA ligi narednog ponedeljka od 20.00.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve