Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović: U Gdinji tražimo novu šansu za opstanak u Evrokupu

Ovaj meč za "plave" dolazi nakon tri vezane pobjede, pa će košarkaši Budućnosti pokušati da nastave seriju dobrih rezultata i u Poljskoj

Nakon odličnih utakmica u prethodnom periodu, izabranici Petra Mijovića danas putuju u Poljsku gdje će u 8. kolu Evrokupa igrati sa ekipom Arke.

Foto: KK Budućnost Voli

Ovaj meč za “plave” dolazi nakon tri vezane pobjede, pa će košarkaši Budućnosti pokušati da nastave seriju dobrih rezultata i u Poljskoj.

“U suštini težak period iza nas a ispred nas, čini mi se, još teži. Već smo u trećem vezanom gostovanju što ostavlja trag na svježinu ekipe. U Gdinji sigurno tražimo svoju šansu za nastavak sna o ostanku u Evrokupu. Gdinja je ekipa koja nas je savladala na domaćem terenu u prvom krugu, u utakmici koju smo jako dobro otvorili, imali visoku prednost. Radi se o jednoj čvrstoj ekipi koja igra fizičku košarku, sa dosta kontakta, gdje je Bostik jedan od ključnih igrača. U spoljnoj liniji treba pomenuti i Mura koji nije igrao prvu utakmicu sa jednom jako mobilnom unutrašnjom linijom. Tako da pored otežavajuće okolnosti da nam je ovo treće putovanje čeka nas izuzetno motivisan protivnik. Mi se, kao i u svim dosadašnjim utakmicama, pripremamo da utakmicu odradimo što bolje i idemo u Poljsku da osvojimo bodove koji bi nas ostavili u igru za drugi krug.” poručio je trener Petar Mijović.

Ovo će biti tek međusobni meč. U prvom duelu Arka je slavila u Podgorici rezultatom 62-59.

“Dobro je što smo u kvalitetnom ritmu i ono što je ključno je da iz utakmice u utakmicu postajemo bolja ekipa. To je nešto čemu težimo, kako odmiče sezona da napredujemo i budemo sve bolji i bolji. Mislim da će utakmica protiv Gdinje biti dobra utakmica za nas jer ako i u Poljskoj uspijemo da ostvarimo pobjedu onda ćemo dočekati Partizan u vrhunskom raspoloženju. ” istakao je plejmejker Nikola Ivanović.

Meč između Arke i Budućnosti u Gdinji igra se sjutra s početkom u 20 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve