Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mihajlović: Želimo pobjede u oba meča sa Mađarskom

Danas ekipi treba da se priključe Bojan Dubljević i Nemanja Radović, koji su sa Valensijom (četvrtfinale) i Mursijom (polufinale) igrali Kup Španije, kao i Jovan Kljajić, koji stiže iz Litvanije

Nakon tri dana rada u nekompletnom sastavu, košarkaška reprezentacija Crne Gore bi danas trebalo da kompletira redove i počne najvažniju fazu priprema za prvi od dva meča sa Mađarskom, u okviru drugog ”prozora” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Danas ekipi treba da se priključe Bojan Dubljević i Nemanja Radović, koji su sa Valensijom (četvrtfinale) i Mursijom (polufinale) igrali Kup Španije, kao i Jovan Kljajić, koji stiže iz Litvanije.

Do puta za Debrecin, gdje u četvrtak igraju prvi meč sa Mađarima, izabranici Boška Radovića će trenirati u Podgorici, nakon što su prva tri dana radili u ”kući košarke”, odnosno dvorani u sklopu hotela ”Voco”.

– Atmosfera je odlična u ekipi. Prvi dani priprema su uvijek kao uvod u tranziciju igrača iz klubova u reprezentaciju. Radi se najviše na uigravanju – ističe za Pobjedu bek ”crvenih” Vladimir Mihailović, koji se u prošlom ”prozoru” vratio u reprezentaciju nakon nekoliko godina pauze i koji je, sa ukupno 39 poena, bio najefikasniji u našoj selekciji u prva dva meča sa Francuskom i Portugalom.

A Crna Gora će u odnosu na prvi ”prozor” biti jača za jednog od svojih najboljih igrača, Bojana Dubljevića.

– O Bojanovom kvalitetu je suvišno govoriti, tako da će, nesumnjivo, njegov dolazak biti ogromno pojačanje za nas.

Mađarska je rival Crne Gore za drugo mjesto, s obzirom na to da je Francuska favorit u grupi. Od dvomeča sa Mađarima umnogome zavise i šanse Crne Gore u drugom krugu kvalifikacija, pa bi sva četiri boda iz duela u Debrecinu i Podgorici bila od velikog značaja.

– Reprezentacija Mađarske je vrlo neugodna ekipa kojoj je veliki kvalitet taj kontinuitet u sastavu koji održavaju godinama – upozorava Mihailović.

Bek Mornara ističe da motivacije sigurno neće faliti, i da uopšte nije bitno gdje se igra prva, a gdje druga utakmica sa Mađarima.

– Nadam se da ćemo biti maksimalno spremni za Mađarsku, tako da je po meni svejedno gdje se igra prva utakmica. U oba duela ulazimo sa maksimalnim ambicijama.

Bez obzira na poraz od Francuske u prvom meču, Crna Gora je i protiv ”trikolora” odigrala veoma dobro, u trećoj četvrtini je vodila i 10 razlike, imala je egal do sredine posljednje dionice, ali je na kraju poražena 73:67. Sa takvom igrom, naša selekcija je favorit protiv Mađarske.

– U prošlom ”prozoru”, atmosfera u ekipi, želja i odnos su bili na maksimalnom nivou. Uz određeni kvalitet koji posjedujemo, vjerujem da je to nešto što donosi prevagu – zaključio je Vladimir Mihailović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve