Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

MASKE SU PALE: Aleksandar Vučić sinoć ponovo obmanjivao svekoliku zvezdašku javnost

Da bi zabaškario svoje laži Vučić je sinoć pričao malo o vaterpolu, malo o fudbalu, košarci i nastavio da obmanjuje svekoliku, prije svega, zvezdašku javnost. A pričao je umjesto o ciframa bajke za malu djecu i o licemjerstvu, iako je on najlicemjerniji političar u istoriji balkanskih prostora.

Piše: Stanko Radulović

Finansijski izvještaji Partizana i Crvene zvezde koje su u ponedjeljak svekolikoj zvezdaškoj javnosti prikazali predsjednici klubova Nebojša Čović i Ostoja Mijailović pokazali su nedvosmisleno da je KK Crvena zvezda državni projekat i da je predsjednik svega i svačega u Srbiji Aleksandar Vučić nemilice ubacivao novac u taj klub.

Prema finansijskim izvještajima Vučić je deceniju znatno izdašniji prema Crvenoj zvezdi nego Partizanu, a kada se tome dodaju davanja novca Zvezdinom blizancu FMP-u jasno je da se u Čovićevo čedo sipao novac šakom i kapom.

Sada je potpuno jasno da je Vučić ispunio želju svom prijatelju Nebojši Čoviću, koji je to tražio više puta proteklih godina i KK Crvena zvezda pretvorio u državni projekat ove vlasti.

Samo u prošloj sezoni Crvena zvezda je legalnim tokovima od države dobila 5,7 miliona eura više od Partizana i osvojila 13. mjesto u Evroligi, dok je Partizan takmičenje završio na šestom mjestu sa duplo manje donacija, što je rezultat koji Čovićeva i Vučićeva Crvena zvezda i pored izdašnih donacija države nije dosegla nikad.

Vučić sinoć prilikom gostovanja na RTS-u nije demantovao finansijske izvještaje Čovića i Mijailovića, naprotiv, samo ih je potvrdio skrećući priču na fudbal, ali je nastavio sa manipulacijama bez konkretnih cifara da dodatno obmanjuje svekoliku zvezdašku javnost, jer se on prije svega obraća navijačima tog kluba, koji su njegova ciljna grupa u svakom trenutku, a navijačima Partizana treba samo zamazivati oči šarenim lažama.

Da bi zabaškario svoje laži Vučić je sinoć pričao malo o vaterpolu, malo o fudbalu, košarci i nastavio da obmanjuje svekoliku, prije svega, zvezdašku javnost. A pričao je umjesto o ciframa bajke za malu djecu i o licemjerstvu, iako je on najlicemjerniji političar u istoriji balkanskih prostora.

“Što se tiče Zvezde i Partizana, hteo sam da kažem i jednima i drugima, navijačima, prema kojima imam fer odnos. Znate, uvijek ću da se zalažem za privatizaciju naših klubova. Da li to ljudi vole da čuju? Pa ne vole da čuju. Nemam ni snage to da izvedem. To unaprijed mogu da kažem, zato što je opšte licemerje u našem društvu. Svi znaju da bez toga ne možemo i niko neće glavu da poturi. Kao što niko neće da odgovori Partizanu i Zvezdi, ili Partizanu i Zvezdi. Nije sve isto i nije sve isto u svakom sportu. Partizan ima od države uvijek više novca u fudbalu od Zvezde, jer je Zvezda imala i veće prihode. Sad je pitanje kako tumačite Ziđinove i NIS-ove prihode jer je i jedno i drugo država obezbjedila da se ne lažemo. Svidjelo se to nekome ili ne, jedno su dobili jedni, drugo drugi. Da ne objašnjavam da i privatnici ulažu, kad ih država zamoli, jer neki nekad čak i ne navijaju za taj klub kom su pomogli. Uvijek se trudimo da to mjerimo na ravne časti jer nije sve u novcu koji vidite na prvu. Sad kao Partizan je dobio manje. Nije dobio manje. Nemoj da vam pričam o Areni koja je cjena i o privatnicima, o svemu drugom. Dobijaju podjednako. I država je ponosna što ulaže taj novac, Zvezda i Partizan apsolutno dominiraju u košarci, Dinamo je dominirao u fudbalu, više ne dominira u regionu i nadam se da će se dodatno osnažiti naša liga”, ispričao je nove bajkice Aleksandar Vučić.

Crvena zvezda je na primjer tajnim tokovima od grada Beograda dobila 4,6 miliona eura, o čemu je portal Aktuelno.me već pisao, i tim novcem je finansiran prelazni rok u januaru 2022. godine. Tim novcem je za 2,5 miliona eura iz Bajerna doveden Nemanja Motika, a visina tog transfer je prikazan na 1,5 milion čime je učinjeno krivično djelo.

Transfer je u Njemačkoj i UEFA prikazan od strane Bajerna na 2,5 miliona, a u Srbiji predstavljen za 1,5 milion.

Crvena zvezda od države dobija milione eura tajnim tokovima fingirane prodaje Strahinje Erakovića u Rusiju Vučićevim poslovnim partnerima i nedavne prodaje Nedeljkovića i Mijatovića investicionom fondu koji investira u poslove Beograd na vodi.

I laiku je jasno kada bi finansijska inspekcija pratila tokove novca u ova tri transfera da bi mogla da pronađe čuda neviđena.

No, Vučić ni sinoć nije pričao o ciframa, jer zna da ne smije da ih pomene, pošto bi objava novih finansijskih izvještaja koje bi ovog puta prikazali Zvezdan Terzić i Miloš Vazura ponovo napravili problem njegovoj sujeti.

Niko u Srbiji do ponedjeljka nije ni pomislio da je KK Crvena zvezda u prošloj sezoni od države dobila 11,3 miliona eura, a znajući Vučića nakon te informacije gotovo je nemoguće naslutiti koliko je novca usuto u projekat evropske Crvene zvezde u fudbalu koja je nemilice ljetos potrošila 30 miliona eura samo na dovođenje trojice fudbalera i trenera koji je podnio tužbu protiv kluba zbog nezakonitog otkaza.

Vučiću jednostavno ne treba vjerovati ni kad laže, jer ni to ne umije da uradi kako treba!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Duklja
21.02.2024-11:39 11:39

Prestanite biti opsjednuti Vucicem i Srbijom.

CT MNE
21.02.2024-12:50 12:50

Los covek veruj mi bre

Dostojevski
22.02.2024-09:03 09:03

Idiot