Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Marej: Ne stidim se rezultata u porazu

Poraažen u prvom kolu Rolan Garosa od Stanislasa Vavrinke 6:4, 6:4, 6:2

Endi Marej (37), nekada prvi teniser svijeta, izvjesno je posljednji put u karijeri igrao na Rolan Garosu, u porazu u prvom kolu od Stanislasa Vavrinke 6:4, 6:4, 6:2.

Trostruki gren slem šampion daleko je od forme potrebne za dobre nastupe na najvećim turnirima. Britanac je nagovijestio kraj takmičarske karijere za ovu godinu, a ovako ubjedljivo izgubio je od Vavrinke – koji je u 40. godini.

– Stvarno sam godinama unazad bio dobar ovdje. Mnogo dobrih rezultata, što može da bude problem ako ih poredite sa Nadalovim ili Đokovićevim u isto vrijeme, onda je to minorno u odnosu na njih. Ipak, vjerujem da bi većina igrača potpisala da ima ovakve rezultate. Igrao sam finale, četiri polufinala, dosta puta u četvrtfinalu, ne znam stvarno koliko puta. Da, gubio sam u polufinalima, od Đokovića u pet setova, od Vavrinke u pet i dva puta od Nadal.

Nije sramota imati taj skor. Ponosan sam na rezultate ovdje, šljaka nije dobra podloga za mene. Moje tijelo nije kao prije deset godina, svjestan sam toga. Ne stidim se razultata u porazu, imam velike uspomene ovdje – rekao je Marej.

Očekuje se da se od takmičarskog igranja tenisa oprosti na vimbldonskom ili olimpijskom turniru ovog ljeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve