Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Maks Ferstapen i Red Bul ispisali istoriju

To je ukupno 12. trijumf ove sezone za Ferstapena i 47. u karijeri, poslije kojeg je uvećao prednost u generalnom plasmanu.

Vozač Red Bula Maks Ferstapen ostvario je danas rekordnu 10. uzastopnu pobjedu u trci za Veliku nagradu Italije u Monci, a njegov tim zabilježio 15. trijumf u nizu u trkama najbržeg cirkusa na svijetu.

Dvostruki svjetski šampion pobijedio je rezultatom sat, 12 minuta, 13,618 sekundi.

To je ukupno 12. trijumf ove sezone za Ferstapena i 47. u karijeri, poslije kojeg je uvećao prednost u generalnom plasmanu.

Drugo mjesto zauzeo je Ferstapenov timski kolega, Serhio Peres, sa 7,686 sekundi zaostatka, dok je treći je bio vozač Ferarija Karlos Sains sa 11,674 sekundi zaostatka.

Do četvrtog mjesta stigao0 je “pilot” Ferarija Šarl Lekler, a 5. i 6. mjesto osvojili su vozači Mercedesa Džordž Rasel i Luis Hamilton.

Vozač Vilijamsa Aleksandar Albon bio je sedmi, osmi Lendo Noris iz Meklarena, deveti je bio Fernando Alonso iz Aston Martina, a 10. mjesto zauzeo je Valteri Botas iz Alfa Romea.

Sains je dobro startovao, odbranio se od napada Ferstapena i zadržao prvo mesto. Lekler se odbranio od Rasela koji se popeo na 4. mjesto, a iza njega su vozili Peres, Pjastri, Albon i Noris, koji je pretekao Hamiltona.

Peres je u 14. krugu obišao Rasela, ali je skratio stazu pa je morao Britancu da vrati četvrtu poziciju.

U 15. krugu Ferstapen je iskoristio grešku Sainsa na kočenju i preuzeo vrh, a krug kasnije Peres je pretekao Rasela…

Naredna trka u šampionatu vozi se 17. septembra za Veliku nagradu Singapura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve