Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Litvanija i Bugarska ključne utakmice u kvalifikacijama

Selektor Miodrag Raduluvić je za naredne mečeve pozvao 27 igrača.

Fudbalsku reprezentaciju Crne Gore očekuju dva meča u septembarskom ciklusu kvalifikacija za EURO 2024, protiv Litvanije i Bugarske, a napadač “Sokola”, Nikola Krstović, ističe značaj tih mečeva.

“Možda ćemo sada biti pod pritiskom, ali svi igrači igraju pod pritiskom. Ni utakmice u klubovima nijesu prijateljske. Svi koji igraju za reprezentaciju daju sve od sebe. Bitne su nam predstojeće dvije utakmice, koje mogu mnogo toga da odluče i da pred sljedeće utakmice budemo u mnogo boljem raspoloženju. Fokus je na utakmicu sa Litvanijom, poslije toga se pripremamo za Bugarsku. Mislim da smo svi shvatili koliko nam znače predstojeće dvije utakmice”, rekao je Krstović.

On ističe da je cilj maksimalan učinak iz tih mečeva, kako bi ostali u trci za prva dva mjesta koja vode u Njemačku narednog ljeta.

“Očekuju nas dvije utakmice – imamo cilj da uzmemo šest bodova i da se vratimo u trku za jedno od prva dva mjesta. Svi osim Marka Vešovića su tu. Imam kratak period da se pripremimo, ali se svi dobro poznajemo”, poručio je novi napadač Lećea.

Selektor Miodrag Raduluvić je za naredne mečeve pozvao 27 igrača.

“Selektor je pozvao 27 igrača, na sve računa. Dosta nas je igralo kasno u nedjelju, što znači da će većina igrati tri utakmice u sedam dana. To je mnogo teško, ali kada se igra za reprezentaciju, daješ sve što možeš. U tom segmentu neće biti problema”, rekao je Krstović.

Crna Gora je u prva tri kola postigla samo jedan pogodak, protiv Bugarske u Razgradu, a strijelac je bio upravo Krstović. Međutim, igrač smatra da u pojedinim situacijama nijesu imali sreće

“Mislim da je nedostajala sreća. Ne može sreća uvijek da nam okrene leđa. Nekad moramo i više da uradimo da bismo je zaslužili. Srbija nas je kaznila u finišu, Mađari nisu šutnuli u okvir gola, a mi smo imali prečku i još šansi. Mislim da smo pokazali karakter, želju i borbu.”

Krstović je ovog ljeta iz Dunajske Strede prešao u Leće, a fenomenalne partije iz Slovačke nastavio je da pruža i u Italiji. Na prva dva meča u novom klubu je postigao po gol.

“Impresioniran sam ljudima u klubu, navijačima, ekipom. Odmah sam dobio šansu, dobro počeo i dao gol. Nisam mogao da zamislim takav start, da me tako svi prihvate”, objašnjava napadača Lećea.

Drese Leće je na početku karijere nosio i Mirko Vučinić, a Nikola je otkrio da su već počeli da ga upoređuju sa bivšim kapitenom reprezentacije.

“Htio sam da uzmem dres sa brojem 45, koji mi mnogo znači, ali kako sam došao i krenuo na ljekarske preglede, odmah su mi spomenuli Mirka Vučinića, da je devet njegov broj, stisli su me i nijesam imao dilemu. Devetku je nosila legenda kluba, svakodnevno me upoređuju s njim. Mnogo mi znači što sam se odmah prilagodio”, zaključio je Krstović.

Utakmica protiv Litvanije igra se u četvrtak od 18 sati u Kaunasu, a meč sa Bugarskom zakazan je tri dana kasnije “Pod Goricom” u istom terminu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve