Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Lavovi protiv Slovenije za ostvarenje sna i plasman među 12 najboljih u Evropi

Slovenija je protivnik lavova u posljednjem kolu grupe A na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj

Rukometna reprezentacija Crne Gore danas meč odluke za plasman među 12 najboljih timova u Evropi.

Slovenija je protivnik ”lavova” u posljednjem kolu grupe A na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

Velika pobjeda nad Sjevernom Makedonijom, dala je priliku Vasku Ševaljeviću i drugovima da mogu da se bore za ostvarenje sna – bod protiv Slovenije vodi ih u glavnu rundu na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta!

Jasno je ipak, da će to biti veliki izazov, jer je Slovenija sjajan tim, iako nije blistala u prva dva kola u Debrecinu, gdje je savladala Sjevernu Makedoniju i doživjela ubjedljiv poraz od šampiona svijeta – Danske.

– Sa Slovenijom tradicionalno nemamo dobre rezultate, to je jako dobra reprezentacija, sastavljena od fenomenalnih igrača iz najboljih evropskih klubova. Biće jako teško, ali se čini da smo sazreli i da smo spremni da uđemo u koštac i sa najboljim selekcijama, da budemo konkurentni svima, rekao je selektor Zoran Roganović.

Talentovani Radojica Čepić najavljuje veliku borbu, bez kalkulacija…

– Znamo da nam i neriješen rezultat donosi prolaz dalje, ali se nikada ne može igrati na remi. Moramo da idemo na pobjedu, poručio je bek slovenačkog Celja.

– Slovenci su uvijek opasni, pogotovo njihovi srednji bekovi, koji mogu svima da naprave probleme. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti, a ne sumnjam da će, ako ponovimo borbenost iz prethodnog meča, utakmica biti ravnopravna do samog kraja. Nadam se da ćemo je prelomiti u finišu, kaže golman Nikola Matović, zamjena neprikosnovenom Nebojši Simiću.

Samo jednom u prethodnih pet učešća na prvenstvima Evrope, Crna Gora stigla je do glavne runde i to na šampionatu 2008. godine.

Večerašnji susret u Debrecinu počeće u 18 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve