Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Krasić zadovoljan učinkom Rudara: Znali smo da ćemo napredovati kao tim

Rudar narednog vikenda dočekuje Iskru, tim koji ima dva boda manje od vodeće Budućnosti

Da su druge okolnosti za Rudar bi bio neuspjeh kada bi osvojio 13 bodova iz 13 kola. Za sadašnji Rudar to je zadovoljavajuće, ako se zna daje ekipa formirana pred sami početak sezone na domaćoj sceni, te daje u takmičarske utakmice ušla bez priprema.

Rudar, Foto: Cdm.me

“Bio je težak prvi ciklus od sedam mečeva. Bio bi težak i da smo počeli prvenstvo maksimalno spremni, a ne ovako, faktički bez treninga. Utakmice su se igrale za bodove, a mi smo morali da se upoznajemo međusobno igrači sa igračima, igrači sa trenerom i obratno. Nijesmo se najbolje snašli na startu jer nam je falilo fizičke snage, ali imamo fudbalsku priču, znali smo da ćemo napredovati u svakom smislu. Trener Edis Mulalić je igrao fudbal, razumije nas i dobro vodi tim, a tu je i sportski direktor Damir Cakar, koji je bio veliko ime kao igrač. Vremenom smo rasli i moramo da budemo zadovoljni trenutnim učinkom. Mnogi su mislili da ćemo biti posljednji, ali iza sebe imamo dvije ekipe. Bitno je da nastavimo u ovom ritmu, da sakupimo što više bodova do polusezone, a onda ćemo na proljeće biti još uspješniji”, rekao je vezista Pljevljaka, Marko Krasić.

Rudar je sredinom prošle sedmice ispao iz Kupa nakon što je pod Goricom izgubio od Budućnosti 2:1, s tim što je do fmiša imao remi koji ga vodi dalje. Prije dva dana poražen je od Sutjeske u prvenstvenom meču 3:0.

“Bitni su i prvenstvo i Kup, ali ako je nešto moralo da se žrtvuje, onda bolje daje to Kup. Ostaje žal, naravno, jer smo do pred kraj revanša imali rezultat koji nas vodi u četvrtfinale, ali Budućnost je dala gol u 80. minutu i slavila. Nemamo širok roster da bismo mogli da guramo na oba fronta. Ovako nam ostaje da se posvetimo prvenstvu, da izborimo opstanak jer Rudar kao klub to zaslužuje. Zadovoljni smo učinkom, mada smo mogli i više, da nijesmo ispustili par bodova kazao je iskusni fudbaler sredine terena”.

Ljetos je pod Golubinju stigao veliki broj igrača, a među njima i tridesettrogodišnji momak iz Kragujevca.

Uklopio se u ekipu, ima ulogu startera i dosta znači treneru Mulaliću.

“Lijepo mi je u Pljevljima, Rudar je veliki klub koji je bio u krizi. Vjerujem daje to prošlost i da ćemo biti sve bolji, na svakom planu. Svidjela mi se sportska, zdrava priča. Trudim se da pomognem maksimalno. Iskreno se nadam da ćemo na kraju ostvariti ambicije koje su vezane za očuvanje prvoligaškog statusa”, ističe Krasić, koji je tokom karijere nastupao začačanski Borac, Metalac iz Gornjeg Milanovca, Indiju, te klubove iz Svajcarske i Hong Konga, odakle je došao u Pljevlja.

Rudar narednog vikenda dočekuje Iskru, tim koji ima dva boda manje od vodeće Budućnosti.

“Igramo sa kvalitetnim protivnikom koji je u vrhu tabele, čak i u trci za titulu. Pobijedili su nas u prošlom meču, ali sada smo mi domaćini, a na svom terenu uvijek idemo na pobjedu. Biće teško, ali se nadam da ćemo nakon narednog kola popraviti bodovni saldo”, zaključio je Krasić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve