Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Kovinić: Imam kvalitet za povratak u Top 50

Novljanka je uspjela da se domogne treće runde, a ono što je posebno bitno jeste da je u Melburnu savladala šampionku US Opena, Emu Radukanu, što je bilo jedno od najvećih iznenađenja u ženskom dijelu turnira

Najbolja crnogorska teniserka, Danka Kovinić, na ovosezonskom Australijan openu ostvarila je najbolji rezultat u karijeri na nekom Grend slemu.

Novljanka je uspjela da se domogne treće runde, a ono što je posebno bitno jeste da je u Melburnu savladala šampionku US Opena, Emu Radukanu, što je bilo jedno od najvećih iznenađenja u ženskom dijelu turnira.

Tim povodom, crnogorska teniserka je u razgovoru za Meridian Sport govorila o ovogodišnjem ”Ozi openu”, svojoj karijeri i očekivanjima od sljedeće sezone.

Početak sezone za tebe je izuzetno uspješan. U Melburnu si napravila pravu senzaciju, izabacivši Emu Radukanu. Smatraš li da je taj ”skalp” prekretnica za dalji tok sezone?

– Sigurno da mi je prolazak u treće kolo dalo više samopouzdanja za nastavak sezone. I naravno, još više želje za radom i ostvarivanju dobrih rezultata.

Pred tobom su još tri Grend slema, ali i veliki broj turnira. Možda je vrijeme da dođeš do prve titule?

– Nakon mnogo godina sam uspjela da probijem tu prepreku drugog kola na Grend slemu. Moj naredni cilj, ali i mog tima je da odemo korak dalje, pa i da pokušamo da uđem u drugu nedjelju Grend slema. Nadam se da ću to uspjeti u ovoj sezoni.

Na WTA turu si od 2010. godine, a tvoj najbolji plasman je 46. mjesto koje si zauzimala prije, sada već, šest godina. Šta ti nedostaje da bi ponovo bila u TOP 50?

– Mislim da imam sve segmente igre i znanja da bih bila ponovo u top 50, pa i bolje na WTA listi. Jednostavno imala sam jedan loš period u karijeri nakon kog je trebalo vremena da vratim samopouzdanje i nivo igre kakav mislim da treba da imam.

Sastala si sa velikim brojem igračica sa tura, možeš li da izdvojiš neku sa kojom je bilo najteže igrati?

– Ne znam trenutno sa kojom mi je bilo najteže. Sve igračice u samom vrhu su izuzetno teške protivnice, ali eto mozda bih mogla da izdvojim Kvitovu, veoma nezgodna protivnica, ali uvijek uživam kada igram protiv nje.

Koji trenutak iz dosadašnjeg toka karijere je na tebi ostavio najjači utisak?

– Ima mnogo momenata u karijeri koji su mi veoma dragi. Izdvojila bih prvi put prolazak u glavni turnir Grend slema, odlazak na Olimpijske igre u Rio, prvo WTA finale, podrška navijača iz Crne Gore koja je moram priznati sve veća iz godine u godinu.

Iako si relativno dugo na turu, pred tobom je još mnogo godina takmičenja. Koji je tvoj cilj u nastavku karijere?

– Voljela bih u toku karijere da uđem u prvih 20 na svijetu. Ali prvo imam manje ciljeve na tom putu koje moram da ostvarim. Vjerujem da sa iskustvom i vrijednim radom mogu to ostvariti.

I za kraj… S obzirom da uslovi za bavljenje tenisom u našoj zemlji nijesu idealni, na koji način smatraš da treba animirati djecu da se bave ovim sportom?

– Istina, nijesu ni blizu idealnog. Nije problem animirati djecu da počnu da igraju tenis, problem nastaje pošto naši uslovi treniranja ne mogu da isprate razvoj igrača. O tome mora da se povede računa i da naš Savez više da na značaju djeci koja zaista vrijede. Nadam se da će se u budućnosti ovaj problem riješiti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve