Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Komisija za takmičenje FSCG pokreće istragu nakon utakmice Budve i Zeta

U FSCG su reagovali nakon žalbe fudbalskog kluba Ibar, i utakmice između Budve i Zete za koju postoje opravdane sumnje da je namještena, tako da oba kluba prođu dalje na štetu Rožajaca.

Utakmica trećeg kola baraža između Budve i Zete biće pod provjerom Komisije za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), odlučeno je danas na sjednici.

U FSCG su reagovali nakon žalbe fudbalskog kluba Ibar, i utakmice između Budve i Zete za koju postoje opravdane sumnje da je namještena, tako da oba kluba prođu dalje na štetu Rožajaca.

U FSCG nagovještavaju da će preduzeti sve mjere.

“Komisija će preduzeti sve mjere, radnje i aktivnosti definisane važećim pravnim okvirom Saveza, za koje je nadležna Komisija za takmičenje”, navodi se u zvaničnom saopštenji FSCG.

Utakmica između Budve i Zete završena je 3:3, a matematički svaki remi od 2:2 pa naviše i pobjeda Budve na penale vodila je baš ta dva tima u viši rang, i upravo se takav scenario desio.

Do rezultata 3:3 došlo se na pola sata do kraja meča, kada su oba tima jednostanvo prestala da igraju i pustila vrijeme da prođe, a i sami golovi su dosta sumnjivi i podsjećaju na sad već čuvenu utakmicu između Mladosti DG i Dečića nakon koje je odbrambeni fudbaler Zvonko Ceklić suspendovan na 18 mjeseci bavljenja fudbalom.

Ostaje da se vidi kakav će da bude rezultat istrage FSCG.

Nakon niza neregularnih utakmica ove sezone, golovi nekih su od njih “krasili” su špice sportskih emisija evropskih tv stanica i prikazivani kao primjer kako s ene treba baviti fudbalom, poput onog na utakmici Mladost DG – Dečić (1:3), krajnje je vrijeme da se FSCG ozbiljnije čpozabavi regularnosti takmičenja.

Balkanizovana UEFA sasvim sigurno neće jer bi imala pune ruke posle u regionu, ali bi u tom slučaju predsjednik Aleksandar Čeferin ostao bez glasačke mašinerije…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve