Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Kluž za preokret sezone i bolju 2024. godinu

Kako vrijeme odmiče Budućnost je igrački, na papiru, sve jača, ali rezultati izostaju, a čini se da ni promjena trenera nije donijela pomak na bolje

Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra u Podgorici protiv Kluža utakmicu 13. kola B grupe Eurokupa, samo nekoliko dana poslije neugodnog poraza u gradskom derbiju.

Kako vrijeme odmiče Budućnost je igrački, na papiru, sve jača, ali rezultati izostaju, a čini se da ni promjena trenera nije donijela pomak na bolje

Žakelj

U podgoričkom timu nakon svega što se desilo očekuju od svvojih igrača da odreaguju nakon loših rezultata i činjenice da polako izmiče jedno od prva četiri mjesta na kraju ligaškog dijela takmičenja u Admiralbet ABA ligi.

Upravo taj stav ima i trener Andrej Žakelj.

“Moje očekivanje, a vjerovatno i svih ostalih je neka reakcija. Nakon posljednje utakmice sam rekao da je ono što želim i zahtijevam borba i tu nemamo ništa da se krijemo iza nekakvih alibija već moramo da pokažemo reakciju.”, kazao je slovenački trener.

Rumunski tim u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je osam pobjeda i ima tri više od rivala.

Dobio je i prvi međusobni duel pred svojim navijačima 89:74.

Žakelj je svjestan koliko je važan ali i težak meč pred njegovim izabranicima.

“Još jedna bitna utakmica, kao i svaka u Evrokupu, posebno ako želimo u plej-of. Kluž je stvarno dobar tim – pri vrhu su grupe, igraju odlično, atletska su ekipa, igraju brzo, sa vrlo dobrom i agresivnom odbranom. Svakako nas očekuje težak meč, ali ako želimo da razmišljamo o pobjedi moramo da budemo bolji, pogotovo u pristupu i koncentraciji. Moramo i da nađemo način da se „vratimo“ kako bismo dobili samopouzdanje i energiju i to se nadam da vidim već u prvom meču”, kazao je Slovenac.

Prvi put od kad je pojačao “plavo-bijele” javnosti se obratio i Nikola Tanasković.

Tanasković

“Meč sa Klužom je jako važan za nas, pogotovo nakon, da tako kažem, kiksa u prethodnom meču. Mislim da je jako važna utakmica za nas, pogotovo jer se radi o ekipi koja se nalazi u gornjem dijelu tabele. Kluž je tim koji igra jako dobro, dosta su agresivni u defanzivi i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da utakmicu privedemo u našu korist”, kazalo je pojačanje “plavo bijelih”.

Od juče je aktuelna priča i da je Kenan Kamenjaš pojačao Budućnost, nakon sjajnih partija ove sezone, ali niko iz kluba se još nije zvanično oglašavao po tom pitanju, iako je zvanični sajt ABA lige već prebacio reprezentativca BiH u ekipu Andreja Žakelja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve