Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

KK Budućnost o incidentu u Nikšiću: Onakve scene ne pripadaju sportskim manifestavijama

Smatramo da svi vinovnici incidenta trebaju da budu kažnjeni i da će nadležni organi sprovesti adekvatnu istragu u kojoj će utvrditi pojedinačnu odgovornost svakog od učesnika

Košarkaški klub Budućnost oglasio se saopštenjem povodom incidenta koji je obilježio fudbalski derbi između Sutjeske i Budućnosti na stadionu kraj Bistrice.

Foto: KK Budućnost Voli

Po završetku pomenutog susreta došlo je do tuče navijača podgoričkog kluba i policije.

“KK ‘Budućnost VOLI’ izražava zabrinutost povodom nemilih scena koje su se desile u Nikšiću nakon utakmice odigrane između FK „Sutjeska“ i FK „Budućnost“, jer ovakve scene ne pripadaju sportskim manifestacijama i vremenu u kojem živimo.

Kao klub koji u najprestižnijem evropskom košarkaškom takmičenju organizuje veliki broj utakmica uz punu podršku navijačke grupe „Varvari“ i Uprave policije, zajedno sa njima pokazujemo na sopstvenom primjeru da postoje i drugačiji, primjereni i prihvatljivi načini saradnje. Pri tome u svim uspjesima našeg kluba “Varvari” su kao direktni učesnici, mnogo puta do sada dokazali svoju lojalnost i privrženost klubu.

Smatramo da svi vinovnici incidenta trebaju da budu kažnjeni i da će nadležni organi sprovesti adekvatnu istragu u kojoj će utvrditi pojedinačnu odgovornost svakog od učesnika.

Vjerujemo da je u ovakvim situacijama neophodna mnogo veća fleksibilnost sa obje strane, kako nikada više ne bi došlo do ovakvih scena, jer povrijeđeni navijači i policajci nijesu slika koju želimo da vidimo  na sportskim manifestacijama”, navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, pred košarkašima Budućnosti je majstorica polufinala ABA lige protiv Cedevite.

Utakmica se igra u nedjelju u Zagrebu sa početkom u 19 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve