Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Kendo reprezentacija Crne Gore je prvak Balkana!

Zlatnu medalju u konkurenciji U40+ je osvojio i trener reprezentacije Dejan Đurašković. Marko Andrijašević u konkurenciji seniora i Pavle Vukčević u juniorima osvojili su Nagradu za borbeni duh

Na Balkanskom prvenstvu održanom ovog vikenda u Grčkoj, muška seniorska reprezentacija Crne Gore osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji devet nacionalnih timova.

U muškom ekipnom takmičenju, naš nacionalni tim grupnu fazu završio je kao drugi, a u polufinalu su savladali reprezentaciju Srbije. U drugom polufinalu, pobjedom nad Sjevernom Makedonijom domaćin se plasirao u finale.

Nakon svih pet pojedinačnih borbi, što i čini jedan ekipni meč, rezultat je bio neriješen 2:2 sa jednom neriješenom borbom, i broj poena zadatih i svim borbama bio je podjednak. Prema kendo pravilima, u takvoj situaciji se pristupa odabiru po jednog, najboljeg borca koji će sa protivnikom raditi borbu do jednog poena. Crnogorski tim je predstavljao Andrija Vučinić, koji je poslije kraće borbe savladao najboljeg grčkog borca Panagiotisa Kapnidisa.

Naš muški nacionalni tim, šampion Balkana, pored Vučinića činili su: Dejan Đurašković, Marko Andrijašević, Miraš Šljivančanin i Timotije Smolović.

 

Zlatnu medalju u konkurenciji U40+ je osvojio i trener reprezentacije Dejan Đurašković. Marko Andrijašević u konkurenciji seniora i Pavle Vukčević u juniorima osvojili su Nagradu za borbeni duh.

Osim naše, na takmičenju su učestvovale i reprezentacije: Grčke, Srbije, Sjeverne Makedonije, Turske, Rumunije, Bugarske i Jordana kao gosta. Ovo je već treći put da naš nacionalni kendo tim osvaja prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu, i to 2008. u Volosu, Grčkoj i 2016. u Bukureštu, Rumuniji.  Svakog puta je crnogorska selekcija na podijumu za medalje, iako je brojčano ubjedljivo najmanja.

“Sve to potvrđuje veoma kvalitetan rad u okviru Kendo saveza Crne Gore. Kada se svemu doda činjenica da Kendo savez u okviru sopstvenih kapaciteta, već više od dvije godine razvija i Olimpijsko mačevanje, te da naši mačevaoci već postižu internacionalne rezultate, jasno je vidljiv značaj Kendo saveza u cjelokupnoj sportskoj zajednici Crne Gore”, zaključio je predsjednik Saveza, Dejan Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve