Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Juventus ima novog golmana

Mikele Di Gregorio, sjajni golman Monce, koji je proglašen za najboljeg golmana Serije A ove sezone je stavio potpis na ugovor sa ''Starom damom'' i od iduće sezone biće najvjerovatnije prvi izbor na golu

Juventus je poslije još jedne razočaravajuće sezone, koja je i dalje u toku, odlučio da krene u ranu rekonstrukciju tima.

I dok se čeka samo zvaničan potpis Tijaga Mote kao novog trenera (stvar formalnosti), dogovoren je već i prvi transfer u narednoj sezoni.

Mikele Di Gregorio, sjajni golman Monce, koji je proglašen za najboljeg golmana Serije A ove sezone je stavio potpis na ugovor sa “Starom damom” i od iduće sezone biće najvjerovatnije prvi izbor na golu.

Momak koji ima 26 godina, ove sezone je ubjedljivo najbolje ocijenjeni fudbaler Monce, sa prosječnom ocjenom 7,45 koja ga lansira i u sam vrh Serije A kad su u pitanju njegove kolege golmani.

Naime, prema “Sofascore-u”, sajtu koji se bavi naprednom fudbalskom statistikom, bolju prosječnmu ocjenu ima jedino golman Rome Mile Svilar (7,52), ali na dupo manjem broju odigranih utakmica.

Di Gregorio ima 12 utakmica ove sezone na kojima je sačuvao mrežu svoje ekipe, što je kada se uzme u obzir kvaliter odbrane Monce, odličan broj.

U samom je vrhu i kada su u pitanju odbrane unutar svog šesnaesterca sa 72 (više imaju samo Falkone iz Lećea i Teraćano iz Fiorentine).

On u Torino stiže za 18 miliona eura, uz dodatna dva kroz bonuse.

Njegov transfer je aminovao i sam Tijago Mota.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve