Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Jovanović: Našli smo način da privedemo utakmicu kraju

Trener Budućnost Volija nakon pobjede protiv Cedevita Olimpije

Nakon pobjede protiv Cedevita Olimpije (80:74), u derbiju 4. kola ABA life, trener Budućnost Volija Vladimir Jovanović je istakao da je mnogo bila značajna utakmica u Vroclavu da je njegova ekipa “jako dobro otvorila meč”.

– Bilo je oscilacija, ali je Cedevita Olimpija veoma kvalitetna, ima više od ova dva igrača koji se uvijek pominju – Adamsa i Ferela. Tu je jako dobar i čvrst centar, Alen Omić, koji nam je “rolom” pravio problem u prvom poluvremenu. U nastavku smo uspjeli smo da iskontrolišemo ritam i skok u napadu, koji nam je bio problem. Našli smo protok lopte, a iako smo imali samo 20 odsto na 20 šutnutih trojki, našli smo način da odigramo dobro i privedemo utakmicu kraju. Čestitam Cedevita Olimpiji na korektnoj igri i želim im sreću u nastavku prvenstva, a mi imamo dva dana da se spremimo za Promiteas – rekao je Jovanović.

Trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac je čestitao Budućnosti na pobjedi, a zamjerio svojim igračima što su u finišu popustili u skoku.

– Kada smo pripremali utakmicu, rekli smo da moramo bolje fizički da se postavimo i da budemo puno čvršći. Bilo je perioda kada smo se odbranili i trčali kontre i pravili neku razliku. Na kraju, manjak rotacije i energije, nerazumno izgubljene lopte i tri-četiri ofanzivna skoka Budućnosti u posljednja dva-tri minuta su nas koštali šanse da pobijedimo – naglasio je Golemac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve