Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

Jovanović: Budućnost ima odlične crnogorske igrače, uz pažljivo selektirane strance

Mlada ekipa iz Beograda ima sedam pobjeda i tri poraza i nalazi se u vrhu tabele

Trener Mege Vlada Jovanović smatra da Budućnost  ima veliki kvalitet, ali vjeruje da će njegov tim naći način da parira jedinom neporaženom timu u ABA ligi.

Mlada ekipa iz Beograda ima sedam pobjeda i tri poraza i nalazi se u vrhu tabele.

– Očekuje nas utakmica protiv veoma jake ekipe koja u dva takmičenja pravi dobre rezultate. U Evrokupu su već ostvarili plasman u Top 16 dok su u ABA ligi do ovog trenutka jedini neporažen tim. Napravili su veoma važne korake pošto su u Beogradu dobili oba derbija, protiv Partizana i Crvene zvezde. Dobro su izbalansirani između spoljašnje i unutrašnje linije, kao i između domaćih i stranih igrača. Imaju odlične crnogorske igrače koji čine jezgro tima, a stranci su pažljivo selektirani i čine pravu podršku ekipi, rekao je Jovanović i dodao:

– Čeka nas jako teška i intezivna utakmica. Moramo da im odgovorimo prije svega čvrstinom u odbrani, što bi moglo da bude ključno. Ukoliko uspijemo da uspostavimo našu odbranu i da iskontrolišemo napad Budućnosti i njihov ofanzivni skok, vjerujem da ćemo uspjeti da odigramo jednu dobru utakmicu.

Košarkaš Mege Stefan Momirov ističe da samo uz pravu igru tokom 40 minuta njegov tim može da se nada dobrom rezultatu protiv ”plavih”.

– Poslije za nas bolnog poraza od Partizana u posljednjim sekundama, očekuje nas još jedna veoma bitna utakmica za nas na domaćem terenu. Ekipa Budućnosti je izuzetno kvalitetan protivnik na šta ukazuje i njihov skor u ABA ligi gdje su bez izgubljene utakmice do sada. Moramo biti koncentrisani, čvrsti u odbrani i uložiti svu energiju tokom svih 40 minuta igre kako bi mogli da se borimo za pozitivan ishod na kraju, kazao je Momirov.

Mega i Budućnost igraće sjutra od 12 sati u Hali sportova Ranko Žeravica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve