Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Jogi Farel: Očekujem da naši navijači budu glasni

Navijači Budućnosti mnogo očekuju u derbiju protiv Partizana od Jogija Farela koji je bio i na meti stručnjaka iz Partizana krajem prošle godine.

Budućnost i Partizan igraće utakmicu sezone sjutra veče od 19.30 časova u SC “Morača” i u direktnom okršaju odlučiti ko će imati bolju poziciju u plej ofu Admiralbet ABA lige.

Teoretski obje ekipe mogu sa prve pozicije, pod uslovom da ostvare pobjede u posljednja dva kola i da Crvena zvezda ostane bez bodova u mečevima protiv SC Derbija i Splita, što nije realno, ali nije ni nemoguće.

Navijači Budućnosti mnogo očekuju u derbiju protiv Partizana od Jogija Farela koji je bio i na meti stručnjaka iz Partizana krajem prošle godine. U prvom duelu , odgiranom u decembru u Beogradu, Partizan je slavio 96:83.

“Očekujem borben meč. Partizan je jedan od boljih timova u Evroligi. Na teren će izaći sa velikom željom. Radi se o sjajnoj ofanzivnoj ekipi. Mogu da postižu poene iz svih pozicija, poznati su po tome. Moramo dobro da otvorimo meč, a bitno je i da dobro trčimo i igramo odbranu. Ako to dobro uradimo, onda imamo velike šanse da pobijedimo”, kazao je pred derbi 25. kola Ferel.

Navijači Budućnosti su često protiv beogradskih klubova bili šesti igrač tima i svojom podrškom sa tribina bili vjetar u leđa igračima da izdrže i u najtežim mečevima.

“Sigurno će biti veliki broj navijača u dvorani, tako da moramo biti spremni svih 40 minuta. Očekujem da dođu u dvoranu i budu glasni. Već su to radili ove sezone, znamo kakva će biti podrška. Vjerujem da će biti zabavna utakmica”, poručio je Ferel.

Partizan je posebna inspiracija za sve timove u regionu nekadašnje Jugoslavije jer je decenijama u vrhu evropske košarke, a u bogatoj istoriji kluba ima i četiri evropska trofeja.

Na klupi Partizana sjedi najtrofejniji evropski trener Željko Obradović, koji je i prošli put u Podgorici dočekan aplauzom sa tribina, a tako je bilo i u Splitu, Zadru, Zagrebu, Ljubljani, Laktašima, svuda osim u Beogradu u utakmicama proti Čovićevih blizanaca.

 aleksa avramović

Podgorička publika je probirljiva i uvijek je znala da podrži svoj tim, ali i da oda priznanje sportskim velikanima, Obradović to zaista jeste.

“Znamo da je utakmica veoma značajna za nas i Budućnost, pobjednik osigurava drugu poziciju. Probali smo ova dva dana da se spremimo. Znamo da igramo u pravoj košarkaškoj atmosferi, protiv veoma dobrog tima. Na nama je da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu”, rekao je Obradović.

Budućnost je imala znatno više vremena za odmor, Partizan je u četvrtak igrao tešku i neizvjesnu utakmicu u Evroligi protiv Olimpijakosa u kojoj je doživljen neugodan poraz u posljednjim minutima meča. Pobjeda je od neprocjenjivog značaja za oba tima, a centar crno-bijelih Balša Koprivica zna koliko je momenat važan.

“Najbitnija utakmica ove sezone u ABA ligi, definitivno. Budućnost nije imala meč desetak dana, verujem da su imali priliku da se dobro pripreme za nas, mi imamo nekoliko dana da se pripremimo. Očekujemo dobru atmosferu”, istakao je Koprivica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve