Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Jogi Farel blizu dogovora sa Partizanom

Kontakti između crno-bijelih i američkog košarkaša su uspostavljeni i uskoro bi mogao da obuče dres beogradskog tima.

Bivši plejmejker Cedevita Olimpije Jogi Ferel (30) mogao bi da postane novo pojačanje košarkaša Partizana za nastavak takmičenja u Evrolili i regionalnom takmičenju.

Kontakti između crno-bijelih i američkog košarkaša su uspostavljeni i uskoro bi mogao da obuče dres beogradskog tima.

Grobari Farela posebno pamte po utakmici iz decembra 2021. godine i pobjedi Cedevita Olimpije kada je poslije isključenja provocirao navijače poljupcima.

On je nekada igrao sa Bogdanom Bogdanovićem u Sakramentu, a dok je nosio dres Cedevita Olimpije pružao je odlične partije baš protiv srpskog tima.

Sada postoji šansa da dođe u Humsku. Dvije godine proveo je u slovenačkom klubu i u sezoni 2021/22 prosječno je bilježio 12,6 poena i 5 asistencija po meču, dok je godinu dana kasnije to unaprijedio na 16,2 poena po utakmici, 5,9 asistencija i 3,5 skokova po utakmici.

Ferel je rođen u Indijani i tu je završio srednju školu i koledž. Na draftu 2016. godine nije izabran, ali je kroz Ljetnju ligu uspio da se izbori za ugovor sa Bruklinom, nije se tu dugo zadržao, igrao je više u njihovoj filijali, pa je onda otišao u Dalas, pa onda u Sakramento gdje je potpisao dvogodišnji ugovor i igrao je tamo sa Bogdanovićem.

Poslije toga nosio je dresove Klivlenda, Los Anđeles Klipersa i Panatinaikosa prije dolaska u Cedevitu. Odatle je otišao u Kinu i potpisao za Šangaj Šarkse.

Podsjetimo, Partizan ima probleme sa povredama, posebno na bekovskim pozicijama, Kevin Panter je polako počeo da trenira, Uroš Trifunovič se nedavno povrijedio, dok je Aleksi Avramoviću slomljen nos baš na meču sa Cedevita Olimpijom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve