Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Jakara trener SC Derbija

Jakara je na klupi SC Derbija naslijedio Andreja Žakelja, koji je juče preuzeo Budućnost Voli, poslije ostavke Petra Mijovića.

SAlovenac, Dejan Jakara novi je trener košarkaša SC Derbija, objavio je večeras podgorički klub, koji je prije nekoliko dana ostao bez trenera.

Jakara je na klupi SC Derbija naslijedio Andreja Žakelja, koji je juče preuzeo Budućnost Voli, poslije ostavke Petra Mijovića.

Slovenački stručnjak je trenersku karijeru počeo 2013. godine u ekipi Janče, a potom je 2015. godine bio u Heliosu, gdje je proveo dvije godine kao pomoćni trener.

 

Nakon Heliosa je otišao u češki Brno gdje je proveo sezonu 2017/2018. U novembru 2018. se vratio u Helios, ali ovoga puta kao glavni trener.

U prve dvije sezone je predvodio ekipu do polufinala u slovenačkom prvenstvu, da bi nakon toga išao i stepenik više, stizao dva puta do finala protiv Cedevita Olimpije.

U NLB ABA2 ligi je imao sjajne sezone, a prethodne je sa Heliosom stigao do finala u kojem je bolja bila Krka. Potom je u baražu za popunu ABA lige Helios izgubio od čačanskog Borca.

Bio je i selektor reprezentacije Slovenije za igrače do 20 godina, a selekciju je vodio na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu prije četiri godine.

SC Derbi nakon osam kola u Admiralbet ABA ligi ima učinak od po četiri pobjede i poraza, a u narednom kolu igra protiv FMP-a u Beogradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve