Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

IVICA OBRVAN: Crnogorke igraju grubu i prljavu odbranu

Hrvatski selektor vjeruje da na Svjetsko prvestvu ogu pooviti reprizu iz nedavne prijateljske utakmice kada su pobijedili Cru Goru u Novigradu.

Izabranice Bojane Popović ostavile su izvanredan utisak nakon prve tri utakmice Svjetskog prvenstva, dok je Hrvatska ostvarila polovičan učinak i nikog nije impresionirala svojim igrama, ali njhov selekor Ivica Obrvan dao je sebi za pravo da sa dosta nipodaštavanja govori o našoj selekciji.

Hrvatska je pobijedila Crnu Goru pred početak Svjetskog prvenstva u Novigradu, ali su prijateljske utakmice jedno, a takmičarske nešto sasvim drugo.

Međutim Obrvan je sebi dozvolio luksuz da na poprilično ružan način priča o prvom rivalu Glavne faze Mundijala.

“Očekuje nas slična utakmica kao sa Šveđankama, one igraju jednu grubu i prljavu odbranu, to su im danske sudije iz ne znam kojeg razloga, jako tolerisale. Jednostavno su nas pretukle, igraju fanatično i borbeno. Mislim da bi naše spoljne igračice morale igrati lakše nego protiv švedske obrane, koje čvršće izlaze na dublje kontakte. Pogledaćemo analize i vidjeti kroz dan. Imamo sjutra utakmicu na sve ili ništa, da se probamo ugurati među osam najboljih”, kazao je Obrvan hrvatskim novinarima nakon ulaska u drugu fazu i poraza od Švedske.

Obrvan je pred meč sa Crnom gorom insisirao na prljavoj odbrani naše selekcije, kao da je rukomet balet, a ne sport kontakta.

“S Crnogorkama smo igrali na turniru prije prvenstva. Biće to sutra teška utakmica sa čvrstim obranama, ali ja se nadam da ćemo pobijediti. One imaju svoju, da tako kažem, malo prljavu borbu, ali to je njihov stil koji ne možeš promijeniti nego igraš dalje. Daćemo sve od sebe i vjerujem da možemo do pobjede, dodao je Obrvan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
07.12.2023-11:21 11:21

…baš ga ovaj prećerao sa izjavom …Cgorke da imaju prljavu odbranu A što onda rade sudije ili treba da odbrana CGorki bude mlaka i slaba da HR daju lakse golove ….
Pih !