Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović: Porasli su nam apetiti, ali je Evroliga i dalje daleko

Budućnost je na strani na kojoj nema dva glavna favorita (Virtus i Uniks) do finala, a kada se zna da će ove sezone finalisti Evrokupa u elitu onda je jasno da Nikola Ivanović i drugovi imaju šansi da se vrate u najjače društvo

Pobjedom i plasmanom u četvrtfinale Evrokupa košarkaši Budućnost Volija napravili su i mnogo više od Top 16 faze koja je bila postavljena kao cilj.

Još od ranije ”plavi” su znali da će im, ukoliko prođu, rival u Top 8 fazi biti Monako, ali ono što je natjeralo sve navijače crnogorskog šampiona da ponovo sanjaju o Evroligi je kostur drugog po jačini evropskog takmičenja.

Budućnost je na strani na kojoj nema dva glavna favorita (Virtus i Uniks) do finala, a kada se zna da će ove sezone finalisti Evrokupa u elitu onda je jasno da Nikola Ivanović i drugovi imaju šansi da se vrate u najjače društvo.

Ukoliko eliminišu ”kneževe” Zvezdana Mitrovića, Podgoričani će igrati sa boljim iz duela Gran Kanarije i Bulonja koji je bio rival u grupnoj fazi…

“Poslije te pobjede krenule su kalkulacije. Porasli su apetiti svima nama, ali moramo biti svjesni da je to još daleko. Monako je sjajna ekipa i taj prvi korak će biti izuzetno težak. Ali, mi razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici, slijedi nam paklen mjesec. Sve to zahtijeva posebnu pripremu, razmišljanje o svakom narednom treningu, pa oporavku”, rekao je Ivanović za Dnevne novine.

A, glavna mana ove četvrtfinalne serije koja kreće 23. marta u Monte Karlu je činjenica da Budućnost neće biti domaćin u Podgorici. Francuzi mogu putovati samo u zemlje Evropske unije, pa je ispred cijelog kluba organizacioni izazov. Kao glavna opcija pominje se Ljubljana i dvorana ”Stožice”.

“U teoriji i na utakmici mi ćemo se ponašati kao da je to domaći teren. Ali, osjećaj neće biti isti, jer nas čeka putovanje, posebne pripreme, kao za gostujuću utakmicu. Tu su naravno i ti neki detalji, sama dvorana u kojoj ne treniraš, koševe koje ne poznaješ. Jeste mana, ali takva su pravila. Moramo namjestiti ‘mozak’ za tu situaciju”, poentirao je Nikola Ivanović.

Osim Ljubljane, kao moguća lokacije drugog meča sa Monako (26. mart) ističe se i Zadar, a na kraju tu je i opcija da Budućnost bude “domaćin” Francuzima u Monte Karlu. Sve u svemu, gdje god se igralo ”plavi” su u sjajnoj poziciji u ovom četvrtfinalu. Povratak u Evroligi je tako blizu, a opet miljama daleko…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve