Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović, Nikolić i Popović na oproštaju Milojevića u Megi: Velika čast što ćemo još jednom biti u istom timu

Dejan Milojević je prije nekoliko dana zvanično napustio klupu Mege, a klub iz Beograda, naravno, želi da se zahvali sjajnom stručnjaku na svemu što je uradio za “roze”

Avantura je trajala osam godina. Za to vrijeme ispisane su neke istorijske stranice, osvojen je jedan trofej, ali ono što je mnogo važnije od svega iz njegovog “vrtića” rodilo se mnogo vanserijskih igrača.

Ivanović i Milojević, Foto: Aba-liga.com

Dejan Milojević je prije nekoliko dana zvanično napustio klupu Mege, a klub iz Beograda, naravno, želi da se zahvali sjajnom stručnjaku na svemu što je uradio za “roze”.

U čast Miloja 11. juna će se održati oproštajna utakmica “Deki Ciao” na kojoj će nastupiti timovi Mege i Deki Ciao. A, na njoj će učestvovati i sadašnji košarkaši Budućnosti, nekada članovi Mege. U pitanju su Nikola Ivanović, Danilo Nikolić i Petar Popović. Osim njih, biće tu i brojni drugi na koje je Milojević imao uticaj tokom karijere.

Ivanović i Nikolić su u istorijskoj sezoni bili jedni od ključnih igrača za Megu. Prvo su srušili “svoju” Budućnost u polufinalu ABA lige, da bi u Nišu uzeli trofej Kupa Radivoja Koraća. U tom meču Ivanović je bio MVP. Milojević je nakon tog finala priznao da je jedan od razloga što ljeto prije nije prešao u Partizan bio poziv Nikoli da pređe u Megu.

“Iskreno, taj čovjek je uradio nevjerovatne stvari za 90 odsto momaka koji će biti na ovom meču. Uticao je mnogo na karijere svih nas i velika mi je čast što ću ponovo biti u njegovoj ekipi”, rekao nam je Ivanović na početku razgovora.

Iako postoji opcija da Milojević dođe u Podgoricu, glavni njegov cilj o kojem se dugo priča je NBA liga.

“Drago mi je što će ići tamo, jer stvarno zaslužuje. U nekim razgovorima sa njim, otkrio mi je da ga u Americi gledaju bukvalno kao nekog koledž trenera koji sprema igrače. Kada se pogleda lista njegovih igrača koji su izašli na draft, onda je sve jasno. I ostali koji nisu završili u NBA napravili su veoma dobre karijere, neki igraju na visokom nivou u najjačoj ligi na svijetu”, ističe plejmejker crnogorskog šampiona.

U nekom od ranijih intervjua za Dnevne novine, na pitanje ko je od trenera imao najviše uticaja na njega, Ivanović je odmah odgovorio Miloje. Naravno, ljubitelji magične igre pod obručima u Crnoj Gori znaju i zašto. Nakon što se godinama mučio sa minutažom i partijama u najdražem dresu, Ivanović je otišao u Megu. I preporodio se… A, u ovom intervjuu se prisjetio te pomenute istorijske sezone.

“Bila je to izuzetno specifična situacija. Ja jesam imao 20 godina, ali nijesam bio mlad košarkaški, već sam iza sebe imao nekoliko sezona u seniorskoj konkurenciji. Međutim, karijera mi je krenula silaznom putanjom i Miloje je došao u pravom trenutku. Od samog starta je sve bilo na vrhunskom nivou. Sve mi je predao, konstantno me dizao, dao mi loptu, minute, organizaciju i vratio me u život. Poklopilo se te sezone, pa je i cijela ekipa ostvarila neke istorijske rezultate. To je mnogo značilo svima nama iz tadašnje ekipe”, prisjeća se Džoni.

Bivši krilni centar Budućnosti, te ljubimac podgoričke publike koja ga svakog puta dočeka sa ogromnim aplauzima, jedan je od najcjenjenijih stručnjaka u regionu. Gotovo svakog ljeta se licitira u koji od “većih” klubova će otići, ali on nije želio da ide iz svog “vrtića”. Iz sezone u sezonu je pravio odlične rezultate sa najmlađom ekipom u regionalnom takmičenju. Ivanović je pokušao da približi šta ga to razlikuje od ostalih.

“Pa, neka njegova glavna prednost je definitivno što je do nedavno bio igrač. Igrao je na ozbiljnom nivou toliko dugo i može da se poistovjeti sa svim igračima, naročito mlađim. Tako se i postavlja, pedagoški. Sa svima mnogo priča, trudi se da opusti igrača. Stvarno sjajan čovjek i odličan trener. Ponavljam, biće mi izuzetna čast što ćemo ponovo biti u istom timu”, poentirao je Nikola Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve