Utorak, 11 Juna, 2024
Rubrika:

Italiji utješno treće mjesto u Ligi nacija

Savladana Belgija

Fudbaleri Italije slavili su u meču za treće mesto Lige nacija selekciju Belgije rezultatom 2:1.

Utakmicu je obilježio fudbaler Juventusa Fernando Kijeza. Svuda je bilo mladog Italijana, naročito u prvom poluvremenu. Proigravao je saigrače, ali se i sam nalazio u prilikama koje su ostale nerealizovane.

Najviše su se istakle dvije prilike, a u obe je protagonista bio upravo Kijeza. Najprije je proigrao Sasuolovog Raspadorija. Otvorio je Kijeza prostor, primio loptu, a potom se okrenuo i dodao u prostor. Ipak, Raspadorijev šut je blokiran, piše B92.

Ono što nisu uspjeli za 45 minuta prvog, Italijanima je pošlo već u prvom minutu drugog dijela igre.

Loše izveden korner završio je na prvoj stativi gola Kurtoe, tačnije na glavi belgijskog defanzivca koji je pokušao da je izbaci. Nesrećnom igrom slučaja, lopta pada na nogu Nikole Barele koji volej udarcem dovodi Italiju u vođstvo.

Manje od 20 minuta kasnije, prednost je duplirana. Kijeza je bio u još jednom prodoru kada je prošao Timotija Kastanja. Fudbaler Lestera je zakasnio sa startom, a sudija pokazao na “bijelu tačku”.

Belgija je uspjela jedino da smanji kada je De Brujne u kontra napadu proigrao mladog Šarla De Ketelaraž. Fudbaler Briža je bio sam pred Donarumom kog je savladao poslavši mu loptu kroz noge.

Ipak, to je bilo sve što smo vidjeli od ovog meča. Dalje drame nije bilo, a Italija je barem malu utjehu pronašla nakon poraza od Španije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve