Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

I Novak Đoković u polufinalu Mastersa u Monte Karlu

Đoković je prvi set dobio sa 7:5 nakon velike borbe i više od sat vremena igre, a realizovao je četvrtu set loptu, prvu je propustio u desetom gemu.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, teško diše, evidentno da ga jako sunce ometa u igri, ali i pored toga pobjeđuje protivnike i danas se plasirao u polufinale Mastersa u Monte Karlu.

Đoković je nakon više od dva sata igre pobijedio Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4 i na taj način probio granicu od 10.000 bodova na rejting listi od ponedjeljka kada će započeti svoji 421. nedjelju na prvom mjestu ATP liste.

Ovo je Đokoviću 77. polufinale na Mastersima, čime je postavio još jedan rekord, nakon što je prestigao Rafaela Nadala koji je igrao 76 polufinala.

Đoković je prvi set dobio sa 7:5 nakon velike borbe i više od sat vremena igre, a realizovao je četvrtu set loptu, prvu je propustio u desetom gemu.

Na startu drugog seta srpski teniser je poveo 2:0, pošto je osvojio na svoj servis prvi gem, usljedilo je čak šest vezanih brejkova i tek u osmom gemu Australijanac je uspio da sačuva svoj servis i tako izjednači na 4:4 poslije skoro dva sata igre.

Đoković je u tim trenucima djelovao iscrpljeno, oslanjao se na reket, hvatao vazduh, teško disao…

Ipak, nevjerovatnom snagom volje, Đoković je osvojio deveti gem, a onda u narednom i četvrti put napravio brejk iskoristivši prvu od dvije meč lopte i poslije dva sat i četiri minuta igre stigao do polufinala.

Protivnik Đokovića u polufinalu biće bolji iz meča između Francuza Iga Ambera i Norvežanina Kaspera Ruda.

Nakon pobjede protiv de Minora srpski teniser je na dva trijumfa od nestvarnog rekorda da svih 14 najvećih turnira u svijetu tenisa osvoji makar po tri puta, pošto je sva četiri Grend slem turnira osvajao po minimalno tri puta, osam Mastersa i jedino ima dva trijumfa u Monte Karlu.

Koliko je to veliki podvig najbolje potvrđuje podatak da je Rafael Nadal najuspješniji od svih ostalih tenisera u istoriji jer je osvojio sedam Masters turnira, ali nikada nije slavio ni na završnom Mastersu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve