Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Hadžibegić: Pravi je trenutak za pobjedu

Deset dugih mjeseci bez reprezentativnog fudbala su prošlost fudbaleri Crne Gore na startu grupe 1 Lige C u Ligi nacija napadaju Kipar u gostima. Meč na praznom “GSP” stadionu u Nikoziji počinje u 18 sati

“Sokolovi” žele ponovo da lete nakon mnogo padova tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, novi zalet naša fudbalska reprezentacija pokušaće da uhvati sa ostrva na istoku Sredozemnog mora.

Hadžibegić, Jovetić i Savić, Foto: Dnevne novine

Deset dugih mjeseci bez reprezentativnog fudbala su prošlost fudbaleri Crne Gore na startu grupe 1 Lige C u Ligi nacija napadaju Kipar u gostima. Meč na praznom “GSP” stadionu u Nikoziji počinje u 18 sati.

“Ovu utakmicu spremamo još od marta, kada je trebalo da igramo sa njima. Imali smo dovoljno vremena da ih analiziramo”, poručio je sa Kipra naš selektor Faruk Hadžibegić.

Živim s ovim momcima

Period bez utakmica zbog novog korona virusa je prošlost, a legendarni štoper Sarajeva o svrnuo se i na to vrijeme.

“Živim sa momcima i kada ima i kada nema utakmica u stalnom sam kontaktu sa njima. Bilo im je teško zbog perioda koji smo prošli, mislim na rezultate u prošlim kvalifikacijama, ali znam i da sada imaju ogroman motiv”, jasan je Hadžibegić.

Konačno će u timu biti prve zvijezde Stevan Jovetić i Stefan Savić, ali bez problema se nije moglo ni sada Marko Vešović, Žarko Tomašević, Stefan Mugoša i Marko Simić preskočiće današnji meč sa Kiprom i u utorak sa Luksemburgom.

“Sve bježim od te riječi, ali povrede su nas mnogo sputale. Nedostajao nam je kvalitet da bismo napravili razliku, a fale nam i sada četiri igrača, žao mi je zbog toga, jer bi ekipa bila jača. Međutim, ovi momci su odradili mini pripreme odlično, stvarno sam prezadovoljan sa te strane.

Viditse kolika je želja da opravdaju povjerenje grba koji nose. Dobar je momenat, jer su sa nama J ovetić i Savić, kao i ostali”, potencirao je Hadžibegić.

Da se mi pitamo

Jedan od naših najboljih fudbalera u posljednje vrijeme Adam Marušić vjeruje da je ključ za pobjedu na startu utakmice.

“Ako budemo ušli u utakmicu kako treba, vjerujem da ćemo se mi pitati na terenu”, nema dilemu majstor Lacija.

Kipar, Luksemburg i Azerbejdžan su rivali u grupi cilj bi, bez obzira na loš period iza “sokolova”, morao da bude jasan.

“Imamo veliku odgovornost i svi želimo da napravimo nešto. Neće biti lako, ali učinićemo sve da na kraju budemo prvi u grupi” nema dilemu Marušić.

Ni Kipar nije blistao u prethodnim kvalifikacijama, pa je u međuvremenu promijenio selektora novi šef struke je Johan Valem, koji je vodio selekciju Belgije do 21 godinu.

“Da, odlično ga poznajem, jer mi je bio trener dok sam igrao u Kortrijku, a i dobro smo analizirali njegovu selekciju”, objasnio je Marušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve