Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Gordić: Satkani smo od jakog materijala, možemo preokrenuti

Šampion Hrvatske je slavio u prvom meču. Poveo je u polufinalnoj seriji sa 1-0, ima dvije meč lopte na putu ka finalu

Košarkaši Budućnosti nemaju pravo na grešku. U meču koji igraju sjutra protiv Cedevite imaju samo jednu opciju, a to je pobjeda.

Šampion Hrvatske je slavio u prvom meču. Poveo je u polufinalnoj seriji sa 1-0, ima dvije meč lopte na putu ka finalu.

S druge strane, Budućnost ne pomišlja na predaju, ne pomišlja da se odrekne trona i Evrolige. Da bi stigli do prilike da se bore za titulu i ponovni plasman u elitno društvo, izabranici Jasmina Repeše sjutra moraju da pobijede Cedevitu, a zatim isto to urade i 7. aprila u glavnom gradu Hrvatske. Teško jeste, ali…

“Ali, sada je došao trenutak da pokažemo od kakvog smo materijala satkani. Došao je trenutak da pokažemo da li zaista vrijedimo ili ne. Utakmica sa Barselonom je došla u nezgodnom trenutku, ali nam je donekle i prijala, jer smo ostali u takmičarskom ritmu, izbacili smo iz glave greške koje smo pravili u prvom meču protiv Cedevite u Zagrebu”, rekao je za Sport Klub Nemanja Gordić, MVP finalne serije iz prošle sezone i nastavio:

“Najvažnije je da u meč uđemo jako i fokusirano. Moramo da budemo na visokom nivou u oba pravca tokom čitavog meča. Jasno je da će Cedevita biti rasterećenija jer ima pravo na popravni i to na svom terenu, ali ponavaljam, sada moramo da pokažemo od kakvog smo materijala satkani. Iskreno vjerujem, kao i svi u timu da možemo da dobijemo Cedevitu u naredna dva meča i izborimo plasman u finale. Šta bi moglo da bude presudno? Ko bi mogao da bude igrač odluke? To su dva pitanja, na koja postoji samo jedan odgovor. Tim je taj koji može da stigne do cilja, a ne pojedinac. Moramo kolektivno da odigramo onako kako znamo i možemo, onako kako smo igrali u mečevima Evrolige kada smo na pleća bacali velikane kakvi su CSKA, Real i Barselona. U tom slučaju, tim će lansirati junaka meča, a ono što je mnogo važnije, Budućnost će stići do pobjede i preokreta”.

Na putu ka preokretu Budućnost će u veoma kratkom vremenskom periodu morati dva puta da pobjedi Cedevitu. Prvi put u nedelju, a zatim 7. aprila u Zagrebu. Mnogi sumnjičavo vrte glavom, ali ne i Nemanja Gordić.

“Optimista sam. Verujem u sebe i svoje saigrače. Naučili smo tokom sezone da se borimo sa pritiskom, da dobijamo utakmice sa prefiksom biti ili ne biti. Očekujem veliku podršku navijača, očekujem pobjedu sjutra, a zatim ćemo pričati o meču u Zagrebu. Uvjeren sam da ćemo igrati “majstoricu”, a isto tako sam uvjeren da možemo da napravimo preokret i stignemo do finala. Satkani smo od jakog materijala, a sada je prilika da to i dokažemo”, naglasio je Gordić.

Utakmica između Budućnosti i Cedevite počinje sjutra u 19 časova. Da li će šampion ABA lige uspijeti da izbori “majstoricu” i vrati seriju u Zagreb, ili ćemo već posle drugog meča dobiti finalistu ABA lige, saznaćemo brzo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve