Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Fudbaleri Partizana neće da igraju Kup protiv Crvene zvezde, Igor Duljaj podržao tim

Aleksandar Vučić, Crvena zvezda, FSS i srpski mediji angažovali su protekla dva dana brojne stučnjake, bolje rečeno plaćenike, da svojim kvazi stručnim analizama objasne neobjašnjivo i da neviđenu krađu predstave u javnosti kao histeriju kluba i tima koji ne može da pobjedi rivala na terenu.

Više od 12 godina Crvena zvezda je preko Aleksandra Vučića, Zvezdana Terzića, Slaviše Kokeze, Nebojše Čovića, Dragana Džajića i mnogih drugih okupirala sve srpske sportske i društvene institucija i na taj način više od deceniju siluje srpski sport na način kakav nije viđen ni u Kolumbiji u vrijeme Nacionala iz Medeljina, ili u Rumuniji tokom vladavine Nikolaja Čaušeskua i njegove sekuritatee koje je na sportskim terenima predstavljala Steaua.

Korumpirana i instrumentalizovana uprava Partizana, prepuna naprednjačkih kadrova, ne čini ništa godinama protiv terora huligana sa sjeverne šipke u državnim institucijama, medijima i sportskim savezima, ali je nakon još jedne neviđene krađe na 173. vječitom derbiju kap prelila čašu i kada su postali svjesni da od uprave kluba nema koristi i pomoći fudbaleri su odlučili da sami preduzmu korake, bolje rečeno stranci pod vođstvom Bibrasa Natha i pomognu sami sebi.

“Pelomni trenutak je bio u 90. minutu kada je produžena utakmica 15. minuta. Nezapamćeno, ali 15 minuta kod 1:2… Da je bar navučeno 10. Čovjek je najpokavrenije stvorenje na klugli zemaljskoj, a ovaj sudija je pokazao da je pokvaren. On je mlad, ali pokvaren. Ono je bio faul, igrao sam špica, znam šta se svira. Kod Zvezdinog drugog gola čovjek pokvari sve” rekao je Rade Bodgdanović za TV Prva.

Jasno je da su fudbaleri ti koji najbolje znaju šta se dešava na terenu i oni su ti koji na svojoj koži osjećaju nepravdu i kako je igrati utakmice pod kontrolom predsjednika svega i svačega u Srbiji, koji određuje predsjednika savza, sudijskih i svih drugih komisija, koji odlučuje o tome ko će da sudi utakmice i ko će da “dijeli pravdu” na utakmicama Crvene zvezde i Partizana.

Stranci predvođeni zamjenikom kapitena Bibrasom Nathom odlučili su da dignu glas protiv naprednjačkog terora i odbili su da igraju utakmicu u Kupu, koja je planirana za srijedu i u kojoj bi ponovo domaćin trebala biti Crvena zvezda, po 10 put 12 utakmica od 1991. godine.

Svjesni da je žrijeb namješten da bi Crvena zvezda ponovo bila domaćin, između ostalog, zahvaljujući i tekstu objavljenom u ovom mediju, fudbaleri Partizana shvatili su da FSS i Crvena zvezda prilikom žrijeba u Kupu ništa ne prepuštaju slučaju i odlučili su da stave tačku na način na koji Aleksandar Vučić delegira sudije za vječiti derbi, utakmice u ping pong ligi i domaćinstva takmičenja.

Partizan je najprije nakon žestoke reakcije nezadovoljnih fudbalera odlučio da otkaže sjutrašnju konferenciju za medije uoči utakmice protiv Crvene zvezde, a potom je i trener Igor Duljaj odlučio da stane uz svoje fudbalere umjesto da podrži svoje poslodavce iz redova SNS koji su ga instruisali na klupu Partizana.

“Usljed dešavanja na proteklom derbiju, FK Partizan neće održati redovnu konfrenciju za medije pred polufinalnu utakmicu Kupa Srbije. U vezi sa svim budućim odlukama kluba bićete blagovremeno obavješteni”, kratko su rekli iz Partizana.

Kada je postalo jasno da više nema kud i da će morati da bira između Aleksandra Vučića i SNS sa jedne strane i Partizana i fudbalera tima sa druge strane Igor Duljaj je izabrao one sa kojima nekoliko sati provodi dnevno na treninizima, putovanjima i utakmicama, makar na riječima, vidjećemo kako to izgleda i djelima.

“Jedino što se u ovom trenutku zna jeste da se ništa ne zna. Vjerujte mi da je to jedina istina. Trebalo je juče da imamo trening, ali sam igračima dao slobodno. Bili su iscrpljeni, bili su pod utiskom i nisam želio da ih dodatno opterećujem. Važno mi je bilo da se odmore. Danas smo imali trening, normalno smo ga odradili i to je to. O temi hoćemo li igrati Kup ili nećeno nisam htio da pričam. Vidjeću igrače i večeras i sjutra ćemo imati trening, pa ću tada znati nešto više. Uvijek ću stati iza svojih igrača! Odnosno, staću ispred njih i biću uz njih. Oni krvare na terenu, njima lome noseve, oni se povređuju, oni igraju i apsolutno zaslužuju da budem uz njih. Neću pokušati da utičem na njihovo mišljenje, samo ću stati uz njih. To su pravi, fantastični momci, nisu djeca”, kazao je Duljaj.

Aleksandar Vučić, Crvena zvezda, FSS i srpski mediji angažovali su protekla dva dana brojne “stučnjake” da svojim “stručnim analizama” objasne neobjašnjivo i da neviđenu krađu predstave u javnosti kao histeriju kluba i tima koji ne može da pobjedi rivala na terenu.

Crvena zvezda je ovog proljeća primila na 10 utakmica pet golova, od toga četiri od Partizana, dok su se svi ostali sklanjali da ne bi mnogo smetali i zamarali državnu mezimicu. Tako smo došli u situaciju da Crvena zvezda nije primila gol od derbija protiv Partizana do sljedećeg derbija protiv Partizana, a da su je od poraza u oba slučaja spašavali sudija Pavle Ilić i kriminalci iz VAR sobe.

Kada je Natho shvatio da Ilić neće da gleda VAR kako bi se uvjerio da je napadač Zvezde napravio prekršaj nad Svetozarom Markovićem postalo mu je jasno da lopovluk Crvene zvezde nije slučajan i pojedinačni, već sistemski i da je vrijeme da se tome stane na kraj.

“VAR ne smije da reaguje, nisu oni slučajno deligirani. Biće totalno drugačija utakmica. Da li će Partizan moći da se digne. Činjenica je da mu je napraviljena nepravda u 90 minutu. Biće zatvorena utakmica, jer je trofej u pitanju. Dva posljednja derbija su bila na dobrom nivou, očekujem u srijedu da Zvezda nazove FSS da delegira Pavla Ilića i da pokažu poziciju moći”, zaključio rekao je Bogdanović.

Vrijeme je da igrači i svi sportski raadnici počnu da sakupljaju podatke i dokaze o stepenu korumpiranosti srpskog sporta, pogotovo fudbala i da se dokazi o tome prosljede FIFA, jer od balkanizovane UEFA nema koristi.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
LoMi
23.04.2024-10:57 10:57

Nego čujem da je studentski centar odbio da igra po naredjenju Vučića i da je davao auto koševe, hahahahaha

cetinje
23.04.2024-18:09 18:09
Reply to  LoMi

A svakakvoga ti djavola cujes,e muci glibu glibavi,sto ti znas o fudbalu BURO.

Freedom
23.04.2024-12:02 12:02

Igraće se!