Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

FIFA: Infantino uvjeren da će se izglasati Mundijal na svake dvije godine

FIFA je u noći između ponedjeljka i uzorka predstavila rezultate finansijske analize, po kojoj će organizovanje Mundijala na svake dvije, umjesto na svake četiri godine kao sada, generisati dodarnih 3,87 milijardi eura za dati period

Predsjednik Svjetske fudbalske asocijacije, Đani Infantino kazao je da će većina zemalja članova organizacije glasati da se Svjetsko prvenstvo održava svake dvije godine.

FIFA je u noći između ponedjeljka i uzorka predstavila rezultate finansijske analize, po kojoj će organizovanje Mundijala na svake dvije, umjesto na svake četiri godine kao sada, generisati dodarnih 3,87 milijardi eura za dati period.

Ipak, ovaj prijedlog je za sada naošao na protivljenje navijača, klubova, kao i kontinentalnih organizacija poput Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i čelnika najjačih liga svijeta.

Infantino je istakao da postoji realan i izvodljiv plan da se Svjetsko prvenstvo organizuje i za žene i za muškarce po dvogodišnjem ciklusima, a da je ekonomski benefit očigledan za razvoj fudbalske igre širom svijeta.

Projekat promoviše slavni francuski trener Arsen Venger, a žestoki protivnik je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, koji je istakao da će evropske zemlje bojkotovati SP ukoliko se pređe na novi format.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve