Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Federer: Ja trener? Nikad ne reci nikad

Istakao da osjeća veliko olakšanje nakon odlaska u takmičarsku penziju

Rodžer Federer (41), teniski velikan koji je ove godine završio takmičarsku karijeru, nagovijestio je da će jednog dana postati trener.

Legendarni Švajcarac i osvajač 20 gren slem titula poručio je da potpuno uživa u penziji i da je osjetio veliko olakšanje jer nakon četvrt vijeka konačno može da se opusti i započne, kako je naveo – normalan život. Potpuno rasterećen, kazao je da je trenutno posvećen porodici, ali ne odbacuje opciju da jednog dana bude mentor nekom teniseru.

– Produkt sam švajcarskog tenisa, naše federacije. Uvijek ću biti deo toga, zato mi je teško da na primjer osnujem svoju akademiju. Osjećam da bih time išao direktno protiv federacije koja mi je jako bliska. Uz Nekst Gen program i Uniklo, radiću više na tom mentorskom planu kao i sa djecom. Što se tiče treniranja… Nikad ne reci nikad. Stefan Edberg je govorio kako nikad neće trenirati nekoga, sve dok nije dobio poziv od mene. Pozvao sam ga na trening i on je rekao: ,,U redu, hajde da radimo bar godinu“. Sada, moja djeca pohađaju školu, trenutno sebe ne vidim u tome. Ipak, ukoliko se pojavi talentovan junior i potrebni su mu moji savjeti i podrška, rado ću to učiniti – rekao je Federer.

Od septembra više ne nastupa na takmičenjima, a u prethodnim danima boravio je u Tokiju, zbog obaveza prema jednom od glavnih sponzora, proizvođaču sportske opreme Uniklo. Tokom karijere osvojio je čak 103 titule ATP turnira, po čemu je drugi na vječnoj listi, a rekorder je sa osam vimbldonskih titula.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve