Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

F1: Ferstapen izgurao Leklera za pobjedu u Austriji

Mladi Holanđanin je slavio na „Red Bul ringu“ pošto je sa staze tri kruga prije kraja u borbi za vođstvo u trećoj krivini izgurao Šarla Leklera u Ferariju. Monegašanin je vodio tokom većeg djela trke, sa izuzetkom odlazaka u boks, a njih dvojica su zbog tog incidenta pod istragom

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobijedio je na Velikoj nagradi Austrije, devetoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Foto: Sportsnet.com

Mladi Holanđanin je slavio na „Red Bul ringu“ pošto je sa staze tri kruga prije kraja u borbi za vođstvo u trećoj krivini izgurao Šarla Leklera u Ferariju. Monegašanin je vodio tokom većeg djela trke, sa izuzetkom odlazaka u boks, a njih dvojica su zbog tog incidenta pod istragom.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se vozač Mercedesa Valteri Botas.

https://twitter.com/F1/status/1145340317396324352

Incident kojim je odlučen pobjednik je obilježio trku jer je do tog trenutka Lekler bio na sigurnom putu do trijumfa. Ferstapen je startovao sa druge pozicije, ali je loše krenuo i izgubio nekoliko mjesta, a kako je trka odmicala imao je sve bolji ritam. Posljednji je od vodećih vozača otišao u boks, a potom je postepeno nadoknađivao pozicije i bilo je jasno da će u samom finišu početi da izaziva Leklera, što se i desilo.

https://twitter.com/F1/status/1145340128933662720

Botas je na trećoj poziciji vozio poprilično usamljenu trku, pošto Sebastijan Fetel u Ferariju i branilac titule Luis Hamilton nijesu mogli da ga ugroze. Britanac se do odlaska u boks držao iza Leklera i Botasa, ali je napravio nekoliko grešaka koje su dovele do oštećenja prednjeg krila, koje je moralo da mu bude zamjenjeno. To je dovelo do toga da se na stazi vratio iza Fetela, koji se sjajno probio posle starta sa devete pozicije, uprkos tome što su vozača Ferarija zadržali u boksu nešto duže nego što je bilo planirano.

Nemački automobilista je dva puta mijenjao pneumatike, ali je u samom finišu ponovo uspeo da pretekne Hamiltona u borbi za četvrto mjesto, pošto se aktuelni šampion očigledno mučio u Štajerskoj.

Najbolji među ostalima bio je Lando Noris u Meklarenu, ispred vozača Red Bula Pjera Gaslija i svog timskog kolege i ujedno jednog od junaka trke Karlosa Sainsa juniora, koji je startovao sa pretposlednje pozicije. Osvajače bodova kompletirali su vozači Alfa Romea Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci.

https://twitter.com/F1/status/1145342617275813888

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve