Nedjelja, 21 Aprila, 2024
Rubrika:

F1: Ferštapen i Gasli startuju sa začelja u Monci

Holanđanin će na legendarnoj stazi dobiti poslednju specifikaciju Hondinog motora, koji je već koristio njegov timski kolega Aleksander Albon proteklog vikenda u Belgiji. Albon je, međutim, odlučio da koristi prethodnu verziju na samoj trci, dok se Danil Kvjat iz Toro Rosa, odlučio za noviju

Vozač Red Bul Maks Ferštapen dobiće novi motor za Veliku nagradu Italije, kojim će premašiti broj dozvoljenih u jednoj sezoni, pa će zato u Monci startovati sa začelja, a istu kaznu dobiće i Pjer Gasli iz ekipe Toro Roso.

Foto: Sportsnet.com

Holanđanin će na legendarnoj stazi dobiti poslednju specifikaciju Hondinog motora, koji je već koristio njegov timski kolega Aleksander Albon proteklog vikenda u Belgiji. Albon je, međutim, odlučio da koristi prethodnu verziju na samoj trci, dok se Danil Kvjat iz Toro Rosa, odlučio za noviju.

„Verujem da i dalje možemo da budemo jaki u nedjelju“, rekao je tehnički direktor Honde Tojoharu Tanabe, „Prikupili smo važne informacije u Belgiji, koje smo iskoristili da bismo promijenili podešavanja pogonske jedinice i kalibraciju u pripremi za ovu trku. Pokušaćemo da iskoristimo svoj potencijal i nadamo se još jednom pozitivnom rezultatu i da ćemo nastaviti tamo gde smo stali u Spa“.

Iz Honde nijesu željeli da otkriju da li će vozači koristiti nove motore tokom vikenda, a pre same trke u Monci. Takođe su u japanskom timu odlučni u namjeri da dođu do odličnog rezultata na domaćoj trci u oktobru.

Ferštapen je još u Belgiji najavio da očekuje kaznu na narednoj trci, ali da ga to ne zabrinjava.

„Mislim da bi to bila prava odluka, čak i da startujem sa začelja, ne mislim da je to mnogo bitno. Svi znamo da će Ferari biti veoma brz tamo, sa posljednje pozicije verovatno ne mogu da se sustignu, ali vjerujem da mogu svi ostali iza njih“, rekao je Ferstapen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve