Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Evrokup: Budućnost prokockala pobjedu u završnici protiv Unikahe

Budućnost sada dočekuje Cibonu u ABA ligi u subotu, a u novembru "plavi" će igrati još sa Trentom, Igokeom, Gdinjom i Mornarom u gostima, te sa Partizanom kod kuće 24. novembra

Košarkaši Budućnosti Voli i dalje ne znaju za trijumf u Eurokupu! U 6. kolu grupe D “plavi” su u “Morači” poraženi od prvoplasirane Unikahe 81:82.

Bamford, Foto: Eurocupbasketball.com

U prvoj dionici Budućnost je u većem dijelu bila bolji tim, imala sedam poena viška (21:14), ali su je Španci zaključili parcijalom 9:2, za neriješen ishod pred početak druge (23:23).

U finišu prvog poluvemena gosti su napravili seriju 7:0 i odvojili se na 40:47, a na odmor su pošlu sa 5 poena viška (46:51).

Budućnost je u trećem kvartalu ponovo pronašla ritam i na krilima Kobsa i Martina pred odlučujućih 10 minuta preokrenula rezultat i stekla 4 poena viška (69:65).

Najbolji ovosezonski Kobs je vukao Budućnost i u završnoj dionici, ali su uporni gosti održavali priključak, sve dok Bamford 32,7 sekundi prije kraja nije ”iz cilindra” izvukao trojku iz veoma teške pozicije, za 81:77.

Ipak, nepunih 6 sekundi kasnije, nakon tajm-auta trenera tima iz Malage, Tupan je izborio faul Martina pri šutu za tri poena i najavio novu dramu, poništivši Bamfordovu trojku (81:80).

U narednom napadu ofanzivni faul napravio prilikom izvođenja sa strane napravio je Kobs, a gosti su na drugoj strani 2,2 sekunde prije kraja napravili preokret, koji je djelovao kao nemoguća misija samo nekoliko sekundi ranije.. Pogodio je Tompson poslije skoka u napadu…

U završnom ataku, Božić je primio loptu na niskom postu, ali je njegov pokušaj završio na obruču…

Najbolji u ekipi iz Podgorice za 26 poena i 5 asistencija bio je Kobs, pratio ga je Bamford sa 18, a odličan je bio i Martin sa 12 poena i 7 skokova.

U poraženom timu Tupan je postigao 17, a istakao se i Gerun sa 13.

Budućnost sada dočekuje Cibonu u ABA ligi u subotu, a u novembru “plavi” će igrati još sa Trentom, Igokeom, Gdinjom i Mornarom u gostima, te sa Partizanom kod kuće 24. novembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve