Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Evrokup: Budućnost pretrpila prvi poraz protiv Unikahe u novoj sezoni

Podgorički sastav je imao 16 poena prednosti u prvom poluvremenu, vodio deset razlike na poluvremenu, čuvao prednost do sredine posljednjeg perioda, u kome je domaćin serijom trojki preokrenuo

Košarkaši Budućnost doživjeli su prvi poraz ove sezone – u neizvjesnom duelu 3. kola grupe B poraženi su od Unikahe u Malagi 91:87.

Budućnost, Foto: Twitter

Podgorički sastav je imao 16 poena prednosti u prvom poluvremenu, vodio deset razlike na poluvremenu, čuvao prednost do sredine posljednjeg perioda, u kome je domaćin serijom trojki preokrenuo.

Budućnost je odigrala 16 minuta skoro kao iz udžbenika u odbrani, a upkos tome što je imala sedam izgubljenih lopti, napad je bio veoma dobar zahvaljujući odličnom šutu – 11/17 za dva, 6/9 za tri, uz raspoloženog Kobsa koji je podijelio sedam asistencija.

“Plavi” su imali 16 poena prednosti, koju je domaćin do poluvremena smanjio na deset, nakon što je Frensis Alonso kaznio nekoliko odbrambenih propusta.

U trećoj četvrtini Unikaha je pojačala odbranu, gosti imali problema u organizaciji napada, kao i defanzivnom skoku. Domaćin je smanjivao zaostatak, odmah je napravio seriju 9:2, u 32. minutu ga i dostigao (64:64), a trojkom Brisuele preokrenuo – 67:66.

Danilo Nikolić i Ivanović su vezali pet poena, ali je to bio uvod u seriju Unikahe, koja je serijom 9:0 stekla najveću prednost 78:73.

Važnu ulogu imao je u odlučujućim trenucima Adam Vačinski, sa tri trojke, dok su Nikolić, Ivanović i Šehović držali Budućnost u igri…

Trećim uzastopno pogođenim šutem za tri, koji je ubacio Brisuela, na 56 sekundi prije kraja Unikaha je prelomila meč – 89:83.

Šehović je trojkom dao nadu – 89:87, ali je domaćin brzo kaznio defanzivni propust i zakucavanjem 16-godišnjeg Nzose obezbijedio trijumf.

Budućnost u narednom kolu za sedam dana dočekuje Ulm.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve