Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Eurokup: Budućnost protiv Burse nakon 16 dana pauze

Prvi put poslije 16 dana pauze i teško izvojevane pobjede nad Borcem u Čačku, plavi će večeras (19 časova) igrati sa Bursom i pokušati da sedmom pobjedom ostanu na čelu grupe B Evrokupa

Prinudni odmor zbog koronavirusa je završen i košarkaši Budućnosti se vraćaju na teren.

Prvi put poslije 16 dana pauze i teško izvojevane pobjede nad Borcem u Čačku, ”plavi” će večeras (19 časova) igrati sa Bursom i pokušati da sedmom pobjedom ostanu na čelu grupe B Evrokupa.

Biće ovo repriza trenerskog okršaja iz finala ABA lige u sezoni 2017/2018, jer će se Aleksandru Džikiću suprotstaviti nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde, Dušan Alimpijević.

Njegov tim ima skor 3:5 i zauzima 8. mjesto na tabeli, posljednje koje vodi u osminu finala. Prva zvijezda je Alerik Frimen, koji prosječno ubacuje 19,3 poena, dok je bivši plejmejker Mornara i crnogorske reprezentacije, Derik Nidam, treći strijelac (9,6) i prvi asistent (5,1) turske ekipe.

– Nalazimo se u specifičnoj situaciji, koja nije nimalo laka. Imali smo problema sa skraćenim rosterom pri kraju 2021. godine, a nakon toga i sa koronavirusom i u stručnom štabu, i u igračkom kadru. Izašli smo iz kovid protokola, ali nam je potrebno vrijeme da budemo ponovo “svoji”. Bursa je ekipa orijentisana na bekove strijelce, sa dosta ofanzivnog potencijala i mogućnosti da promijene formaciju – rekao je Džikić, uz napomenu da će ekipi nedostajati navijači kojima nije dozvoljen ulazak u dvoranu.

Najdužu pauzu je imao Petar Popović, koji je posljednji meč odigrao 20. novembra na gostovanju Partizanu. Od tada je bio van tima zbog bolova u potkoljenici.

– Pauzu od mjesec i po nije lijepo napraviti usred sezone, ali tako se zalomilo. Nakon povrede i virusa, počeo sam da treniram sa ekipom prošle sedmice, radujem se što sam se vratio i mogu da treniram bez bolova i problema – istakao je 25-godišnji Cetinjanin.

Crnogorski reprezentativac će biti zadužen za Frimena, koji nijednu utakmicu u Evrokupu ove sezone nije završio sa manje od 15 poena.

– Ekipa je dvije sedmice bez utakmice, meč sa Bursom biće specifičan nakon tolike pauze. Prazne su tribine nakon dugo vremena, a igramo protiv dobre ekipe, koja ima jednog od najboljih strijelaca Evrokupa. Gledali smo video, biće teška utakmica, ali se nadam pobjedi na domaćem terenu – poručio je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve