Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Dvije decenije od velike titule Budućnosti: Noć kad je Morača slavila trofej

Iz podgoričkog kluba sa radošću se sjećaju tog nezaboravnog duela

Odbojkaši Budućnosti na današnji dan prije 20 godina osvojili su titulu prvaka Jugoslavije.

Podgoričani su u nezaboravnom finalu nakon velikog preokreta bili bolji od Budve u pet setova. Budućnost je bila u “konopcima” ali uspjela je da se vrati od 0:2 i preokrene na 3:2 i podigne trofej na domaćem terenu

Iz podgoričkog kluba sa radošću se sjećaju tog nezaboravnog duela.

“Sportski je događaj kojeg se ljubitelji ne samo odbojke, već i sporta uopšte u Podgorici, Crnoj Gori, a i šire, sa radošću, ponosom, ali i sjetom prisjećaju i danas.Atmosfera na četvrtom meču u “Morači” i oko nje, nevjerovatno navijanje i energija na tribinama, hičkokovski rezultatski preokreti, i na kraju slavlje i erupcija oduševljenja naših navijača, skoro čitave dvorane, čine taj sportski događaj jednim od najvećih, najuzbudljivijih i najznačajnijih koji su ikada viđeni u crnogorskom hramu sporta.

Dvorana je bila dupke puna skoro dva sata prije meča, sa preko 6.000 navijača, uz nekoliko hiljada ljudi koji su ostali ispred. Tog 16. aprila 2002. godine, u “Morači”, jednostavno, “ni igla nije mogla da padne”, navijanje sa tribina je bilo fantastično. Meč je protekao bez najmanjeg incidenta, iako je, očigledno, bilo suđeno da se i na tom susretu dogodi nešto neplanirano. To je bio 16-minutni nestanak struje u dvorani, kod vođstva od 8:5 u prvom setu za Budvane.

Tada su“varvari” upalili baklje, što je do tada bilo nezabilježeno, barem u crnogorskim dvoranama. Prekid nije poremetio Budvane, koji su stigli do vođsta od 2:0 u setovima, ali se onda još jednom dogodio preokret. Na krilima fantastične podrške Varvara, naši igrači su uspjeli da dođu do pobjede od 3:2 (19:25, 26:28, 25:19, 25:20, 15:11), nakon koje je na tribinama i parketu nastao delirijum zbog osvajanja prve titule, koji se prepričava i dan danas”, vraćaju film na slavne dane u objavi na zvaničnom fejsbuk nalogu iz OK Budućnost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve