Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Dubljević: Započeti posao sad treba uspješno završiti

Pobjeda u Debrecinu (83:67), druga u grupi E u tri meča, širom je otvorila vrata drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Crnogorski košarkaši su uspješno su odradili prvu polovinu posla u dvomeču sa Mađarskom.

Pobjeda u Debrecinu (83:67), druga u grupi E u tri meča, širom je otvorila vrata drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo…

– Oni su igrali na svom terenu i znali smo mi da će pogoditi šuteve koje su pogodili. Međutim, bili smo više fokusirani na naše stvari, koje su se na kraju isplatile. Stvarno smo presrećni, još uvijek nas drži euforija zbog mnogo važne pobjede”, ističe centar ”crvenih” Bojan Dubljević, koji je ”koketirao” sa tripl-dabl učinkom, jer je meč završio sa 19 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Crna Gora je meč u Debrecinu dobila, prije svega, odličnom igrom u odbrani, posebno u prvom poluvremenu, u kojem je domaćinu dozvolila svega 28 poena.

Takva odbrana je bila rezultat maksimalne motivacije i borbenosti ekipe, ali i taktičke pripreme meča.

– Pitanje je koliko se utakmica može pripremiti za dva dana. Ali, ono što su nam naši treneri pokazali na videu, ukazavši na stvari koje oni dobro rade, pokušali smo da ih limitiramo, da ih utjeramo na neku lošu stranu i da im ne dozvolimo da uđu u samopouzdanje i pogađaju te šuteve. U drugom poluvremenu su više pogađali, ali to je košarka, ne može se dobiti utakmica sa nula primljenih poena, dodaje Dubljević.

Crna Gora je u skoro svim elementima nadigrala Mađarsku u gostima. Imala je naša selekcija bolji šut za dva i tri poena, pri čemu je od 11 trojki u pet ubacila u posljednjoj četvrtini.

”Crveni” su imali više asistencija (22-18) i ukradenih lopti (8-5), te manje izgubljenih (9-17).

Uz izjednačen skok (30-30), Crna Gora je jedino slabije izvodila slobodna bacanja u odnosu na Mađarsku (9-8), ali šest od deset promašenih penala nije uticalo na konačan rezultat.

– Od početka meča nije djelovalo da ćemo izboriti tako laganu i za nas važnu pobjedu. Malo smo se mučili u napadu u prvom poluvremenu, ali smo od početka držali dobro odbranu. U nastavku je i napad proradio, došli smo do željene razlike i lagano priveli meč kraju. Ne smije biti opuštanja u revanšu, moramo biti spremni, i mentalno i fizički spremni, na njihovu moguću reakciju, kako bismo izborili još jednu bitnu pobjedu, istakao je Vladimir Mihailović sa 27 poena najefikasniji u trijumfu u Debrecinu.

I Dubljević upozorava da ne smije da dođe do opuštanja pred novi duel sa Mađarskom, u nedjelju u Podgorici (18 časova).

Uostalom, u igri su četiri boda za drugi krug kvalifikacija, koji mogu biti veoma važni u trci za drugi uzastopni plasman na Mundobasket.

– Siguran sam da će oni promijeniti neke stvari, ali nećemo previše razmišljati o tome. Nastavićemo da guramo naš sistem i nema straha ako budemo nastavili da se borimo kao u prvom meču, zaključio je Dubljević.

Srećan sam što vidim da ekipa ima samopouzdanja

Protiv Mađarske u Debrecinu se najbolje vidjelo koliko Dubljević znači za ovu ekipu.

On, međutim, ne želi da potencira individualni učinak, već ističe da je ”stvarno srećan što može da vidi da ekipa ima samopouzdanja”.

– To je najvažnije. Kad sam došao, rekao sam da ću da pružim maksimum, ne znajući koji je to maksimum u ovom trenutku. Ali, nisam, sigurno, došao da se štedim, već da odigram najbolje što mogu, da pomognem ekipi. I u najavi meča sam rekao da ovdje niko ne juri individualnu statistiku, već pobjede, jer su one najvažnije. Tu sam da pomognem maksimalno koliko mogu, bilo na klupi, bilo na terenu, zaključio je Dubljević.

U Debrecinu je Mađarsku bodrilo oko pet hiljada navijača.

Podrška sa tribina biće potrebna i Crnoj Gori u nedjeljnoj utakmici sa Mađarskom u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Košarkaškog saveza Crne Gore, ulaz na tribinu Sjever će biti slobodan.

– Napominjemo da je broj mjesta ograničen kapacitetom tribine, vrata dvorane za gledaoce će biti otvorena od 16 sati, saopšteno je iz KSCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve