Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Dubljević poslije razbijanja Reala: Pobijedili smo jedan od najjačih evropskih timova

Za kapitena naše reprezentacije ovo je jedna u nizu odličnih partija, po pravilu je najefikasniji u španskom klubu. Realu je u četvrtak veče ubacio šest trojki, a proveo je manje od 19 minuta na terenu… Imao je i dvije važne ukradene lopte. U završnici nije bilo ni potrebe da igra, početkom posljednje četvrtine Valensija je imala 20 poena prednosti

Bojan Dubljević je sa 24 poena srušio Real u Madridu i donio važan evroligaški trijumf Valensiji (93:77), a sezonu je počeo u odličnoj formi.

Dubljević, Foto: Euroleague.net

Za kapitena naše reprezentacije ovo je jedna u nizu odličnih partija, po pravilu je najefikasniji u španskom klubu. Realu je u četvrtak veče ubacio šest trojki, a proveo je manje od 19 minuta na terenu… Imao je i dvije važne ukradene lopte. U završnici nije bilo ni potrebe da igra, početkom posljednje četvrtine Valensija je imala 20 poena prednosti.

Nikšićanin je sa ponosom govorio, prije svega o timu, nakon velike i za mnoge neočekivane pobjede nad ,,kraljevićima“.

“Ovo je za nas bila izuzetno bitna, a takođe i izuzetno teška utakmica. Dobra stvar je, prije svega, da smo pobijedili jedan od najboljih timova Evrope. I to na njihovom terenu, što nije nimalo lako postići”, kazao je Bojan.

Valensija ima jasan cilj da makar dođe do četvrtfinala Evrolige na proljeće. Ekipa je izuzetno pojačana, čini se da konačno ima kompletnu rotaciju za velike domete.

“Ono što svako od nas osjeća je da, žestokim radom, napredujemo iz dana u dan. Sada se samo treba što prije fokusirati na svaku sljedeću utakmicu i istrajati na ovom putu”, dodao je Dubljević.

Trener Haume Ponsarnau istakao je karakter tima, prije svega kapitena Dubljevića.

“Od starta smo imali hrabre igrače na terenu, pronalazili smo otvorene pozicije za Bojanove šuteve za tri poena, on je pogađao. Odatle su nam se otvarale dobro pozicije za prodore, polaganja, sve više prostora za druge igrače… Kada je Real napadao i ulazio u dobar ritam, mi smo imali spremne odgovore. Ta odlučnost je bila ključna”, rekao je Ponsarnau.

Već 13. oktobra Valensija će dočekati Barselonu u novom španskom derbiju Evrolige.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve