Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Dragan Stojković: Bio sam siguran u našu pobjedu

Aleksandar Mitrović je sa dva sjajna gola riješio pitanje pobjednika, a tačku na nade Crne Gore stavio je kapiten Dušan Tadić. 

Srbija je opravdala ulogu favorita protiv Crne Gore i sve što nije ostvarila u mečevima protiv Mađarske i Bugarske uradila je protiv Crne Gore.

Aleksandar Mitrović je sa dva sjajna gola riješio pitanje pobjednika, a tačku na nade Crne Gore stavio je kapiten Dušan Tadić.

Selektor Srbije Dragan Stojković bio je ubjeđen i prije početka meča da njegova selekcija neće propustiti priliku.

“Osjeća se miris Evropskog prvenstva, i te kako. Čestitam igračima na želji, volji, karakteru i na kraju kvalitetu. Zasluženo smo pobijedili. Ovo je velika pobjeda za Srbiju i vrlo smo blizu. Vratili smo se praznih džepova iz Budimpešte, po meni totalno nezasluženo. Remijem ne bismo imali sudbinu u svojim rukama. Iako nije tragedija, ne bi zavisilo sve od nas, a želeli smo da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Raduje me reakcija igrača koji su pokazali želju za pobjedom i ta želja se ostvarila”, rekao je nakon utakmice Stojković.

Srbiji je za put u Nemačku i prvu kontinentalnu smotru od 2000. godine dovoljan remi sa Bugarskom u posljednjoj utakmici. Iako je Srbija do 74. minuta imala nepovoljan rezultat, Stojković ističe da nije imao bojazan.

“Bio sam potpuno miran. I juče i danas. Kao trener sam uradio sve da pripremim ekipu na najbolji način, ono što ja mogu. Znao sam da će igrači da odrade svoj dio posla onako kako treba. Uvijek postoji strah od negativnog rezultata, ali to je samo pokazatelj da poštujemo takmičenje u kojem se nalazimo. Ovo je borba za Evropsko prvenstvo, takmičenje na kojem nismo bili 24 godine i ulog je zaista enormno veliki. Sa moje strane sam uradio sve da pripremim ove momke koji su dovršili posao na najbolji način”, rekao je selektor Srbije koji se zahvalio navijačima na podršci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve