Srijeda, 22 Maja, 2024
Rubrika:

Dragan Pešić osvojio bronzu u desetoboju

Crnu Goru su na ovom takmičenju predstavljali Danijel Furtula i Ivan Kukuličić (bacanje diska), Tomaš Đurović (bacanje kugle), Darko i Dragan Pešić (desetoboj) i Mia Milašinović (sedmoboj), a najvredniji rezultat ostvario je Dragan Pešić, koji je u desetoboju sakupio 7010 bodova

Dragan Pešić osvojio je bronzanu medalju na seniorskom prvenstvu Balkana, koje je održano u rumunskoj Krajovi, a gdje je nastupilo 450 takmičara iz 22 države.

Crnu Goru su na ovom takmičenju predstavljali Danijel Furtula i Ivan Kukuličić (bacanje diska), Tomaš Đurović (bacanje kugle), Darko i Dragan Pešić (desetoboj) i Mia Milašinović (sedmoboj), a najvredniji rezultat ostvario je Dragan Pešić, koji je u desetoboju sakupio 7010 bodova. Njegov brat, Darko, poslije tri discipline prvog dana, odustao je zbog povrede skočnog zgloba. Prvi je bio Grk Nikola Peristeris sa 7887 bodova.

Kada je u pitanju disciplina bacanje diska, imali smo dva predstavnika – Danijela Furtulu i Ivana Kukuličića. Takmičar Zete 2012 osvojio je 13. mjesto sa rezultatom 49.48 metara, a taj hitac ostvario je u prvoj seriji. Furtula je bio među kandidatima za medalju, ali je na kraju osvojio četvrto mjesto. Najbolji crnogorski atletičar završio je nastup sa rezultatom 61.33 metara, a taj hitac ostvario je u posljednjoj, šestoj seriji, dok je do tada imao rezultat 61.02 metara. Domaći takmičar Aleksandru Firfirika osvojio je zlato sa rezultatom 64.95, drugi je bio Ukrajinac Mikita Nesterenko (61.97), dok se na postolju našao još Kipranin Apostolos Parelis – 61.58. Četvrto mjesto osvojio je i Tomaš Đurović u bacanju kugle sa rezultatom 19,67 metara i za devet centimetara izmakla mu je bronza.

U ženskom sedmoboju bila je i članica barskog AK ,,Sanja” Mia Milašinović. Mlada atletičarka osvojila je deveto mjesto sa ukupno 4394 bodva. nije uspjela da završi nastup pa je ostala bez plasmana, a najbolja je bila Ukrajinka Julija Loban sa 5681 bodom.

Sa našim reprezentativcima na ovo takmičenje bila je i Sanja Đurnić, trener iz barskog AK ,,Sanja”.

Norme za ovo takmičenje imale su Slađana Pejović (3.000 metara), ali je odustala zbog povrede, Kristina Rakočević (disk i kugla), ali je zbog korone bila spriječena da otputuje, dok je Marija Vuković (skok uvis) nastupila na Dijamantskoj ligi.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zeković
20.06.2022-12:53 12:53

Srdačni pozdravi i iskrene čestitke za Dragana Pešića -. Crna Gora.