Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković: Ono što sam uradio ostaje u pamćenju za cio život

Srpski teniser je učešće na njujorškom Gren slemu nenadano završio u osmini finala, nakon što je u meču protiv Pabla Karenja Buste lopticom pogodiom linijskog sudiju

Novak Đoković spreman je da za ovonedjeljni nastup na Mastersu u Rimu, ali i dalje se najviše govori o njegovoj dikvalifikaciji sa US opena.

Đoković, Foto: ATP Tour

Srpski teniser je učešće na njujorškom Gren slemu nenadano završio u osmini finala, nakon što je u meču protiv Pabla Karenja Buste lopticom pogodiom linijskog sudiju.

“Bio je to šok za mene. Prvi put u karijeri mi se dogodilo nešto takvo. Možda je moglo da se desi i ranije, kao što može da se dogodi i velikom broju igrača, da loptica pogodi linijskog sudiju. Bilo je mnogo spekulacija o tome da li sam zaslužio ili ne da budem diskvalifikovan, ali ja sam to prihvatio i nastavio dalje. Provjerio sam kako je Lora nakon meča, rekla je da je dobro da nema veću povredu. Veoma mi je žao što sam joj prouzrokovao šok i dramu jer ona to ničim nije zaslužila. Ona volontira i radi svoj posao, voli tenis i tu je nekoliko godina. Nesrećna je okolnost za oboje što smo morali da iskusimo nešto takvo. Ali, vjerovatno je tako moralo da bude, život određuje kako će se stvari dešavati”, rekao je Đoković.

Prvi reket planete je na US Openu jurio 18. Gren slem titulu, kojom bi smanjio zaostatak na vječnoj listi za Rafaelom Nadalom (19) i Rodžerom Federerom (20).

“Osvojio sam Sinsinati koji se igrao na istom terenu, bio sam u četvrtom kolu i imao sam dosta samopouzdanja. Bilo je neočekivano i potpuno bez ikakve namjere da je udarim. Ali, kao što sam rekao, kada tako udarite loptu kao što sam ja uradio postoji šansa da nekoga pogodite. Pravila su jasna, prihvatam to i moram da nastavim dalje i to sam uradio. Naravno da nisam zaboravio i mislim da nikada neću jer je to nešto što ostaje u pamćenju za cio život. Ali, mislim da neću imati nikakav problem da se vratim na teren, da igram dobro i da udaram loptu. Prva prilika je u Rimu i dobro je da imam turnir brzo nakon toga. Mislim da je odlično da se što prije vratim ne taren i da prevaziđem sve što se dogodilo. Imao sam vremena i da budem sa porodicom, da oporavim rame koje me je boljelo nakon pada u onom posljednjem gemu protiv Karenja-Buste, sve je u redu i spreman sam”, dodao je srpski teniser.

Đoković turnir u Rimu počinje od drugog kola…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve