Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Dobre vijesti: Zlatičanin će doba korone pamtiti po rođenju sina

Treninzi su u drugom planu, nema ni mogućnosti da se odradi pravi bokserski, ali Dejan nastoji da ostane u kondiciji

U periodu kada se planeta bori protiv korona virusa i sa svih strana svijeta dolaze zabrinjavajuće brojke, iz doma bivšeg šampiona svijeta u boksu 26. marta stigla je lijepa vijest. Dejan Zlatičanin i njegova supruga Ivona dobili su sina.

Zlatičanin, Foto: Twitter

“Prinova je uljepšala ove dane u kojima sa čovječanstvo bori protiv pandemije kovida-19. Mojoj porodici i meni lako pada karantin upravo zbog bebe Vasilija. On nam je sada centar svijeta i sve se vrti oko nasljednika”, rekao nam je ponosni otac i kćerke Sofije, rođene istog dana kada je popularni Dinamit savladao Rikija Barnsa u Glazgovu juna 2014. godine.

Treninzi su u drugom planu, nema ni mogućnosti da se odradi pravi bokserski, ali Dejan nastoji da ostane u kondiciji.

“Pridržavam se svih mjera koje su izdali Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja. Teško je održati formu. Doma mogu da radim nekoliko vježbi snage, poput sklekova, čučnjeva, šado boksa, tek toliko da se ne dozvoli mišiću da narodski rečeno bude mlitav. Srećom, imam dobar metabolizam i iz trenutne situacije dovoljno bi mi bilo 50 dana da dođem u sjajnu formu”, uvjerava nekadašnji “broj 1” u lakoj kategoriji najprestižnije, WBC federacije.

Zlatičanin je u karijeri imao 26 borbi, 24 puta je pobijedio, dva puta bio poražen.

Nokauter je, u 16 navrata je tako završavao mečeve, a i oba poraza upisao na taj način. Nevidljivi protivnik kakav je virus kovid-19 se, međutim, bokserskim žargonom rečeno, dobija strpljivom borbom, disciplinovanom, u dvanaest rundi. Ili deset, koliko je Zlatičanin boksovao u svom posljednjem meču, protiv Vishana Murzabekova 10. novembra u Podgorici.

“Ovo je, može se reći, najopasniji protivnik samim tim što ga ne vidimo. Napada u svakom trenutku ukoliko se ne pridržavamo mjera propisanih od nadležnih organa. Samo strpljivošću i odgovornošću prema sebi zaštitićemo i druge, takvim odnosom prema opakom virusu on će nestati i biti pobijeđen. Apelujem ponovo samo disciplina i virus će nestati”, naglasio je najuspješniji crnogorski profesionalni bokser svih vremena.

Dan nakon pobjede nad Murzabekovim, Zlatičanin je najavio borbu krajem februara ili početkom marta, prije još jedne u Podgorici, planirane za oktobar.

Korona virus je, međutim, poremetio sve sportske kalendare.

“Rangiran sam među 40 najboljih boraca na svijetu u lakoj kategoriji, što govori da sam u ,,Morači” pobijedio kvalitetnog protivnika. Kad prođe ova situacija, mogu da očekujem vrlo jak meč. Eliminacioni za titulu prvaka svijeta ili borbu za neku od interkontinentalnih titula”, istakao je Dinamit.

U tom intervjuu od prije pet mjeseci, poslao je i jasnu poruku: “Još u meni ima dinamita”.

Ostao je pri tome.

“Veoma sam čudan borac, pobjeđivao sam najbolje, a desilo mi se i da izgubim od slabijeg, kao što je to bio Ramires u junu 2018. To je vjerovatno zato jer ulazim u ring sa emocijama kad se borim sa bolje kotiranim od sebe silno želim pobjedu i dođem do nje, ali eto protiv Ramiresa umjesto da razmišljam kako da ga nokautiram, razmišljao sam da ga pobijedim, a da ga pritom ne povrijedim. To znači da u ringu ne treba imati milosti jer se u suprotnom obije o glavu”, izvukao je pouku bokser koji će 24. aprila proslaviti 36. rođendan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve